Boerengolf op La Ferme de la Bourgade

Boerengolf op La Ferme de la Bourgade

Het domein

De boerengolf bevindt zich op een natuurlijk domein in de velden waar de koeien heer en meester zijn. Jean-Marie en Suzanne Leboutte hebben enkele hectares van hun land ter beschikking gesteld waar kruiden en bomen weelderig tieren, en er ook een beekje stroomt. Het golfparcous begint voor de "Ferme de la Bourgade" en neemt je mee op een lange wandeling langs verrassend veel natuurlijke scènes die je enkel in de streek van de Condroz-Famenne terugvindt. 10 keer zal je moeten mikken om je golfballetje in het gaatje te krijgen wat ongeveer 3 uur zal duren. Tijdens de wandeling kan je genieten van de ongerepte natuur en de stilte waarin je zelfs de koeien kan horen ademen. Zeker zij die het niet gewoon zijn om vaak frisse lucht in te ademen, zullen snel onder de indruk zijn. Je hebt het dus goed begrepen, de Boerengolf is voor zij die van de natuur, wandelingen en... dieren houden! 

Het spel

De dieren, de koeien dus in dit geval, maken volledig deel uit van het spel! Ze gaan weliswaar Tiger Woods niet achterna, maar doen rustig voort met hun bezigheden op het domein waardoor ze soms wel eens een obstakel kunnen vormen.

Het domein bevat 10 gaten en de afstand ertussen gaat van 100 tot 300 meter. Het gaat hier om een landbouwterrein dat nog steeds in gebruik is, en dus speel je tussen de koeien! Je speelt telkens in 2 groepen van 2 tot 5 spelers. 

Het eerste team begint met de bal in de richting van het eerste gaatje te slaan en daarna neemt het tweede team het over. Zo gaat het steeds voort en speelt iedereen op zijn beurt. Je kan je wel voorstellen dat je heel wat zal moeten slaan om er te geraken! Het team dat het minst heeft moeten slaan, heeft gewonnen. 


Heel het jaar geopend, reserveren verplicht
van 10 tot 18u. 

Gesloten op maandag

Goed om te weten: Vanaf april staan de koeien in de wei en maken ze deel uit van het spel! 
Honden zijn niet toegelaten op het domein. 

Tél. +32.86-21.13.60 / +32.474-75.40.57 

Leeftijden

  • Mini (3 > 5 jaar)
  • Junior (6 > 8 jaar)
  • Kid (9 > 12 jaar)

Diensten

  • Restaurant
  • Ja, het is mogelijk om in de nabije omgeving te eten of te drinken

Weer

  • Het is mooi weer (buiten)

Moressée, 10, 5377 Heure

 

<:   5€