Familie uitjes
Gezinsleven

Kinderspeelplaatsen: waarom zijn ze zo populair?

pexels-cottonbro-4430308

Toegankelijk en leuk, kinderspeelplaatsen zijn in opkomst sinds het begin van de jaren 2000. En dat is niet voor niets: deze recreatiegebieden zijn geweldige ideeën voor gezinsuitstapjes. Ontdek de vele voordelen van speeltuinen voor zowel ouders als kinderen!

Wat is een speeltuin?

Zwembaden, bioscopen, parken en boomklimparcours, bent u het type dat alles probeert om uw kinderen bezig te houden? Ze hebben geluk! Maar zoals elke ouder, ben je soms op zoek naar inspiratie.  

Goed nieuws: Spring In't Veld heeft een leuk idee voor een gezinsuitstapje, namelijk speeltuinen! Dit entertainmentconcept is een trend geworden in Frankrijk en België. En niet zonder reden. Deze speeltuinen zijn ideaal voor gezinsuitstapjes, ongeacht de leeftijd van uw kinderen.  

De speelplaatsen zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 2 jaar en tot 12 jaar. De meeste zijn overdekt, andere zijn in de open lucht. Als u uw kinderen mee naar buiten wilt nemen op een regenachtige dag, zijn de overdekte ruimtes ideaal!  

Zodra u uw toegangsprijs hebt betaald (gemiddeld ongeveer 10 euro per kind), hebt u onbeperkt toegang tot alle activiteiten. Merk op dat de meeste speelplaatsen aan de rand van de stad liggen, om gemak en ruimte te combineren.

Kinderspeelplaatsen: een ideaal uitje voor het hele gezin

Het concept van de speeltuin spreekt zo veel gezinnen aan, vooral omdat het geschikt is voor alle leeftijdsgroepen. Voor jongeren is het een kans om stoom af te blazen, nieuwe vrienden te maken en plezier te maken. Sommige locaties zijn ook ideaal voor het vieren van een verjaardag met vrienden.  

De animatie varieert naargelang de speelplaats en is leuk en volkomen veilig. De klassiekers omvatten glijbanen, schommels, draaihekken, klimzones, ballenbaden en springkussens. Sommige parken hebben zelfs go-kartbanen en minigolfbanen!  

De hele dag door kunnen de kinderen vrij spelen, onder toezicht van hun ouders, in een veilige en leuke omgeving. Ondertussen houden hun ouders een oogje in het zeil, terwijl ze genieten van een gezellige snackruimte en gratis WiFi.  

Ben je op zoek naar een idee voor een uitje om met andere ouders te kletsen? Wacht niet langer en zoek een speeltuin bij u in de buurt!

Waar vind je de beste speeltuinen?  

U bent overtuigd: dit concept van vrijetijdsparken is een originele en interessante oplossing om te verkennen? Maar u vraagt zich af waar u een speeltuin bij u in de buurt kunt vinden? Allereerst moet u weten dat de onbetwiste leider Royal Kids is. Voorloper in de sector,

Het Franse bedrijf alleen al heeft een zestigtal overdekte speelplaatsen voor kinderen. Deze speeltuinen strekken zich uit over heel Frankrijk. Maar Royal Kids heeft ook de weg vrijgemaakt voor andere vrijetijdscentra. Deze omvatten  

- het Rood Clooster (Oudergem);

- speelpmlein Renier Chalon (Elsene);

- het attractiepark Koningin Fabiola (Namen);

- provinciaal domein Huizingen;

- spelotheek van Hélécine.  

Om andere activiteiten of uitstapjes voor uw kinderen in de buurt van uw huis te vinden, aarzel dan niet om de zoekfunctie Spring In't Veld te gebruiken!  

Toegankelijke, leuke en veilige kinderspeeltuinen weten steeds weer nieuwe gezinnen voor zich te winnen. Le Petit Moutard verzekert u: proberen is adopteren!