Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België
 - Op weg voor uw vakantie: onze tips voor een veilige reis met de auto

Op weg voor uw vakantie: onze tips voor een veilige reis met de auto

Klaar om op vakantie te gaan? Dit jaar, heb je gekozen om de auto te nemen om op je bestemming te komen? Om uw reis zo goed mogelijk voor te bereiden en te voorkomen dat de reis een beproeving wordt, geeft Spring in't Veld u zijn beste adviezen.

Meer weten

 - De kaart van de beste ijssalons in België

De kaart van de beste ijssalons in België

De zomer laat op zich wachten, maar er is geen betere tijd dan het heden om te genieten van de beste ijsjes in België! Hier is een snelle blik op een aantal van onze favoriete ijssalons.

Meer weten

 - Het milieubewustzijn van uw kind verhogen

Het milieubewustzijn van uw kind verhogen

Ecologie is een onderwerp dat steeds meer belangstelling wekt bij onze kinderen. Om uw kind respect voor het milieu bij te brengen, is het belangrijk hem of haar bewust te maken van eenvoudige gebaren die een groot verschil kunnen maken. Hier is een herinnering van deze alledaagse reflexen.

Meer weten

De artikels per thema

Verjaardag

verjaardagsfeestjes

Een onvergetelijk verjaardagsfeestje

Een verjaardagsfeestje op een originele locatie, dat betekent dolle pret voor je jarige spruit en zijn vriendjes. Wij delen onze favoriete plekjes!

Meer weten
Zazie

Zazie op zondag

Nu het buiten weer kouder wordt, zoeken we graag de knusse warmte van een bioscoopzaal op. Daarom pakt Cinema Zuid één zondag per maand uit met twee heerlijke kinderfilms.

Meer weten
Verjaardagsfeestje

Originele verjaardagsfeestjes

Voor een kind is zijn of haar verjaardag een dag om een heel jaar lang naar uit te kijken. Met origineel feestje maak je die dag nog specialer!

Meer weten

Drie om te doen

posada

Drie om te doen - Weekend van 15/12

Kerst komt dichterbij. Deze drie leuke activiteiten dompelen je alvast origineel onder in de kerstsfeer.

Meer weten
Gentse Winterfeesten

Drie om te doen - Weekend van 8/12

Het wordt een ijskoud weekend. Gelukkig hebben wij drie hartverwarmende tips voor jou bij elkaar gesprokkeld!

Meer weten
indoor activiteit

Drie om te doen - Weekend van 1/12

Het eerste weekend van december. Buiten is het koud en nat, dat vraagt om drie leuke indoor-activiteiten!

Meer weten

Behuizing

bricolage

Onze jochies en hun vriendjes thuis bezighouden

Het weer laat het regelmatig afweten net wanneer we met onze schatjes en hun vriendjes naar buiten willen... Wat gaan we doen zonder het binnenshuis al te bont te maken? Hier zijn enkele ideeën om uw monstertjes bezig te houden.

Meer weten
Groene vingers

kids met groene vingers

Mei is volop aan de gang dus gaan we met z’n allen de tuin in ! Ook kinderen vinden het leuk om te tuinieren. Het hele proces van zaadje tot ontkieming vinden ze namelijk ontzettend boeiend! En wat is er leuker dan die trotse gezichtjes te zien wanneer die met veel zorg en toewijding geplante zaadjes eindelijk ontkiemen? Wij verzamelden enkele leuke tuinierideetjes voor kinderen met groene vingers.

Meer weten
Flessenpret

Flessenpret

Heb je oude plastic flessen liggen? Niet weggooien! Wist je dat je ze kunt herbruiken voor zoveel leuke dingen?

Meer weten

Cooking

smoothies

Onze recepten: zelfgemaakte limonades en de beste smoothie

Drie zomerdrankjes geselecteerd om met uw gezin te delen!

Meer weten
groentjes

Mmmmm, groentjes!

De meeste kinderen eten niet graag groenten. Met deze tips zorg je ervoor dat je koters elke dag vlot hun portie vezels en vitamientjes naar binnen spelen.

Meer weten
Cocktails voor kids

Drie verfrissende aperitiefdrankjes voor kinderen

Klinken op de zomer? Dat doen we met z'n allen. Met deze drie kindvriendelijke aperitiefdrankjes proosten je kids vrolijk mee!

Meer weten

Onderwijs

Welke educatieve toepassingen voor onze kinderen?

Spring in't veld heeft ervoor gekozen de educatieve toepassingen op tablets en smartphones onder de aandacht te brengen. Een ideale selectie om te leren terwijl je plezier hebt en ook een matig gebruik van schermen respecteert.

Meer weten
dagvandewetenschap

Dag van de Wetenschap

Zondag 26 november is het de jaarlijkse Dag van de Wetenschap. Een feest voor kleine bollebozen!

Meer weten
Autovrije zondag

Week van de Mobiliteit: Autovrije Zondag en Strapdag

Op Autovrije Zondag ontdek je je stad of dorp te voet, met de fiets of op de step!

Meer weten

Feest

DIY Gifts

De leukste budget-cadeautjes

December is een geweldige maand vol feest en cadeautjes, maar helaas is deze periode niet altijd even vriendelijk voor je portemonnee. Met een paar tips houd je je budget onder controle.

Meer weten
Christmas

Kerstmis voor Dummies

Dat we op 25 december Kerstmis vieren, weten we allemaal. Maar wat vieren we nu juist? En de Kerstman, waar komt die eigenlijk vandaan? Hoog tijd voor een spoedcursus “Kerstmis voor dummies”.

Meer weten
Sinterklaas

Sinterklaas - Vijf vragen over de Sint

Waar komt Sinterklaas vandaan? Waarom zetten we onze schoen? Hoe komt het dat Zwarte Piet zwart is? Het Sinterklaasfeest roept heel wat vragen op bij kinderen. Spring in’t Veld helpt je graag om die kleine vraagstaarten van antwoord te dienen.

Meer weten

Spellen / speelgoed

Ouisticlic

Ouisticlic : op weg naar een foto safari

"Houd je ogen open en camera's bij de hand! Hier gaan we voor een eenvoudig observatiespel voor het hele gezin, in het favoriete universum van de kinderen!"

Meer weten
Carcassonne

Carcassonne: het klassieke tegelspel

Carcassonne, een stad in het zuiden van Frankrijk, beroemd om zijn unieke vestingwerken. In dit spel is het uw taak om de regio rond Carcassonne te ontwikkelen. Daartoe plaatst u uw counters op de wegen, in de steden, abdijen en weiden. Om te winnen moet je optimaal gebruik maken van je dieven, ridders, monniken en boeren!

Meer weten
Trails of Tucana

De sporen van Tucana : avontuur in onbekend land

Tucana is een verzameling van kleine, weinig bekende eilanden, bezaaid met vreemde wezens en de overblijfselen van oude culturen. De spelers moeten een netwerk van paden aanleggen om de bewoners tussen de eilanden te laten bewegen en hen gemakkelijk toegang te geven tot zoveel mogelijk bezienswaardigheden.

Meer weten

Literatuur

Ma Biblio, een gratis applicatie om ouders te helpen bij het vinden van leesideeën voor hun kinderen!

Als Romain, vader van twee kinderen, de verbeelding van zijn kinderen wil ontwikkelen, is het altijd een puzzel om boeken te vinden waarvan ze kunnen genieten. In december 2020 daagt hij zichzelf uit om een ??gratis app te lanceren waarmee ouders leesideeën voor hun kinderen kunnen vinden.

Meer weten
voorleesweek

Voorleesweek

Van 18 tot 26 november vindt de Voorleesweek plaats. Negen dagen lang leest iedereen voor aan iedereen. Doe jij mee met deze gezellige actie van Iedereen Leest?

Meer weten
kindjes die lezen

Drie om te doen - Weekend van 26 mei

Hip hoi, het is weekend! Deze keer gaan we voor een streepje cultuur. Een mooie voorstelling of een duik in de boeken, alles is mogelijk. Dat cultuur ook voor kinderen toegankelijk is, bewijzen de onderstaande activiteiten!

Meer weten

Fashion

Bonjour Georges X Mathilde Cabanas

Als onze favoriete Belgische influencer, Cristina de Bonjour Georges, en de Franse illustrator Mathilde Cabanas besluiten om je mosterdkamer op te fleuren, krijg je prachtige achtergronden!

Meer weten
Bons plans online

Goede Deals Online: Win een jaar winkelen ter waarde van 2.500 euro

Je droomde van een nieuwe dressing? Spring In’t Veld heeft voor U een geweldige wedstrijd gevonden!

Meer weten

Terug naar school

Terug naar school

Een geslaagde schoolstart!

De laatste vakantiedagen zijn ingegaan en 1 september komt nu wel echt dichterbij. Met deze tips zorg je ervoor dat de schoolstart vlot verloopt!

Meer weten
Boekenkaftdag

Boekenkaftdag van Ezelsoor

Een nieuw schooljaar, dat betekent een stapel nieuwe boeken en nagelnieuwe schriften. Met een kleurrijk papiertje eromheen, zien die boeken en schriften er meteen een pak interessanter en vrolijker uit!

Meer weten
Terug naar school 2

Terug naar school - Deel 2 : Praktische zaken

Breng routine aan in alle zaken die bij de schoolperiode komen kijken. Zo vermijd je stress en beperk je het aantal hectische ochtenden tot een absoluut minimum.

Meer weten

Gezondheid

Ons praktische advies om uw kind tegen de zon te beschermen

De zomer staat voor de deur en het is tijd om u te herinneren aan de juiste dingen die u moet doen om uw kind tegen de zon te beschermen.

Meer weten
First aid kit article

Eerste Hulp Kit: De Little Mustard's benodigdheden

Of het nu gaat om dagelijkse verzorging of om kleine ongelukjes tijdens een familie-uitstapje, het is van essentieel belang om een EHBO-doos te hebben met basismedicijnen en -producten om kleine wondjes te behandelen.

Meer weten
sport enfant

10 tips voor jonge sporters

Lichamelijke activiteit betekent ook voorbereiding en aandacht voor het lichaam. Aangezien de kinderen hier niet noodzakelijk over nadenken, is het aan de ouders om hiervoor te zorgen.

Meer weten

Familie-uitjes

De kaart van de beste ijssalons in België

De zomer laat op zich wachten, maar er is geen betere tijd dan het heden om te genieten van de beste ijsjes in België! Hier is een snelle blik op een aantal van onze favoriete ijssalons.

Meer weten

De perfecte picknick van Spring in't veld

Wat dacht je ervan om van het mooie weer te profiteren om een familie picknick te organiseren. Dit idee is altijd een hit bij kinderen. Hier volgen enkele praktische tips van Spring in 't Veld over hoe u van deze buitenactiviteit en een evenwichtig menu kunt genieten.

Meer weten

Drie activiteiten om met je mosterd in de regen te doen

De zon is er beslist niet! Voor de mosterd die niet stil kan zitten, zijn hier drie ideeën om ze bezig te houden.

Meer weten

Sport

Summerkicks

Sportieve afsluiter

De vakantie loopt op haar laatste benen. Heb je zin in een energieke afsluiter? Kom dan op 31 augustus verschillende sporten ontdekken in Gent!

Meer weten
bewegen

Iedereen beweegt!

We zitten allemaal te veel stil. Ook de jongsten onder ons zijn gebaat bij een portie extra beweging. Moeite om je kids te motiveren? Wij geven een paar tips!

Meer weten
Sport

Nieuw schooljaar, nieuw sportjaar

De vakantie loopt op haar laatste benen en dat betekent dat het nieuwe schooljaar dichterbij komt. En een nieuw schooljaar, dat betekent ook een nieuw sportjaar!

Meer weten

Cursussen en workshops

stage été

Zomercursussen: advies van Spring In’t Veld

Het einde van het schooljaar nadert, en het is tijd om de zomervakantie van uw kind te organiseren. Terwijl sommige ouders kunnen rekenen op hun familie, en in het bijzonder hun grootouders, vertrouwen anderen op stages! Met zoveel keuze, is het niet altijd makkelijk om te kiezen. Spring In’t Veld geeft u zijn tips om u te helpen kiezen.

Meer weten
speel-o-rama

Heerlijke vakantiedagen in Speel-O-Rama

Speel-O-Rama is een vaste waarde tijdens de vakanties in Antwerpen. Ook deze zomer kunnen kinderen vier weken lang terecht in het Zuiderpershuis.

Meer weten
ciemila

Word een musicalster op kamp met Ciemila

Zijn jouw kids gek op zingen, dansen en acteren? Dan is een musical-kamp hen op het lijf geschreven!

Meer weten

Paasvakantie

kust cover

Met de kinderen naar zee (1/2)

Wie zon zegt, zegt zee. Geen plek zo leuk om een paar vakantiedagen door te brengen als onze Belgische kust. De komende twee weken vind je hier de beste kust-tips.

Meer weten
pasen

DIY: Breng de paassfeer in huis!

De paasvakantie is in zicht! Tijd om erop los te knutselen voor de paasbrunch!

Meer weten

Vakantie / Reizen

Dit jaar, vertrekken we in een busje met onze kinderen

De laatste jaren zijn busjesvakanties erg populair geworden. En dat is niet voor niets, want reizen met een vrijetijdsvoertuig is een perfecte gelegenheid om met uw gezin nieuwe horizonten te verkennen. Alle tips van de Petit Moutard voor een geslaagd verblijf.

Meer weten

Auto-Rescue®, het anti-verdrinkings zwemprogramma

Als het weer warmer wordt, kunnen kinderen niet wachten om te gaan zwemmen! Of het nu in een zwembad is of in zee, verdrinking kan snel gebeuren. Daarom is het van essentieel belang uw peuter overlevingsreflexen aan te leren met behulp van de "Auto-Rescue®"-methode, wat betekent "leren om jezelf te redden".

Meer weten
Autovakantie

Gezellig onderweg - 10 tips voor een geslaagde autovakantie (2/2)

De vakantie is nu echt begonnen! Vertrekken jullie met de auto op reis? Met deze tips bollen jullie vlotjes naar jullie bestemming.

Meer weten

Gezinsleven

Het milieubewustzijn van uw kind verhogen

Ecologie is een onderwerp dat steeds meer belangstelling wekt bij onze kinderen. Om uw kind respect voor het milieu bij te brengen, is het belangrijk hem of haar bewust te maken van eenvoudige gebaren die een groot verschil kunnen maken. Hier is een herinnering van deze alledaagse reflexen.

Meer weten

5 regenachtige dag activiteiten

"Het regent, het is nat, het is een kikkerfeest! "Wat doe je met je kinderen als het regent? Hier zijn 5 tips om je kinderen bezig te houden op een regenachtige dag.

Meer weten

Mijn kleine Morpheus, meditatie doos

Mijn kleine Morpheus, een doos met 192 verschillende meditaties geschreven door professionals om uw kinderen te ontspannen. Een losgeslagen innovatie zonder golven of scherm!

Meer weten