Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Gezondheid

Ons praktische advies om uw kind tegen de zon te beschermen

De zomer staat voor de deur en het is tijd om u te herinneren aan de juiste dingen die u moet doen om uw kind tegen de zon te beschermen.

Meer weten

Eerste Hulp Kit: De Little Mustard's benodigdheden

Of het nu gaat om dagelijkse verzorging of om kleine ongelukjes tijdens een familie-uitstapje, het is van essentieel belang om een EHBO-doos te hebben met basismedicijnen en -produ...

Meer weten

10 tips voor jonge sporters

Lichamelijke activiteit betekent ook voorbereiding en aandacht voor het lichaam. Aangezien de kinderen hier niet noodzakelijk over nadenken, is het aan de ouders om hiervoor te zor...

Meer weten

Brooddoos vol lekkers

Leren, spelen, turnen, zwemmen ? om de schooldag door te komen hebben kinderen heel wat energie nodig. Met een goed gevulde brooddoos kunnen ze er ook na de middagpauze weer tegena...

Meer weten

Kinderen en hitte

Het is warm buiten en daar komt de volgende dagen niet meteen verandering in. Met deze tips zorg je ervoor dat je kinderen voldoende drinken.

Meer weten

Hoe bescherm je je kind tegen de zon?

Geniet van de zon, maar met mate en vergeet vooral je zonnecrème niet!

Meer weten

Naar de tandarts met een stralende glimlach

Een bezoek aan de tandarts blijft voor heel wat kinderen iets waar ze best een beetje bang voor zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat alles vlot verloopt.

Meer weten

Eco-luiers van Washcot

De ecologische en financiële voordelen van katoenen luiers zonder de praktische nadelen? Het kan dankzij de luierservice van het Kortrijkse Washcot!

Meer weten

Kleine kindjes, grote bescherming

Aah, de zomer! Eindeloze zonnige dagen en festivals! Ook kinderen genieten ervan, maar zorg voor aangepaste bescherming voor de kleine oogjes en oortjes.

Meer weten

Zon, zee, strand... verbrand?

Laat de zon geen spelbreker zijn deze zomer. Geniet van haar warme stralen, maar beschermd en met mate!

Meer weten

Mama & Baby yoga

Een beetje bewegen en ontspannen, de band met je baby versterken en ervaringen delen met andere kersverse moeders. Mama & Baby yoga biedt heel wat voordelen!

Meer weten

Verlies en rouw bij kinderen

Een dierbare verliezen, is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor kinderen gaat het verlies gepaard met veel verdriet, vragen, angsten en twijfels. Komende zomer worden er voor he...

Meer weten

Veilig op de fiets

Fietsen is goed voor de gezondheid en voor het milieu. Laat je kinderen dus zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets doen, maar verlies daarbij de veiligheid niet uit het oog!

Meer weten

Zorgeloos zwanger

Ben je in biijde verwachting of proberen jullie om zwanger te worden? Over deze zaken hoef je je alvast geen zorgen te maken.

Meer weten

Opgepast : hittegolf!

Mooi zomerweer is fijn, maar trop is teveel. Zeker met baby's en peuters is het opletten geblazen.

Meer weten

Hip: yoga voor kinderen!

Elke ouder droomt van een kind dat ten volle kan genieten van het leven. De televisie, computer en tablet zorgen echter voor een hectische drukte die niet elk kind ten goede komt. ...

Meer weten

Veilig in de zon

Een dagje buitenspelen in de zon is heerlijk, maar het is wel opletten geblazen. Met een goede zonnebescherming kunnen jullie zorgeloos van de zomer genieten!

Meer weten

Archieven: Jaren