Sport
Cursussen en Workshops

Waarom een cursus paardrijden voor uw kind?

Capture d’écran 2023-03-14 à 14.55.07

Bent u op zoek naar een originele en spannende activiteit voor de volgende schoolvakantie van uw kind? Spring in’t Veld heeft een leuk idee voor u... Waarom uw kleine protégé niet laten kennismaken met de geneugten van de paardensport? Ontdek (minstens) 4 goede redenen om uw kind een cursus paardrijden aan te bieden!

Paardrijden is een zachte sport die evenwicht, lichaamsbeweging en bewustzijn combineert

 Om overgewicht en een zittende levensstijl te voorkomen, is het essentieel om kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd aan te moedigen om in beweging te komen. Houdt uw kind niet van intensieve sporten? Aarzel dan niet om zachte activiteiten voor te stellen!

Paardrijden is een leuke en ontspannende manier om voor de gezondheid van uw kind te zorgen en tegelijkertijd plezier te maken. Dankzij de paardensport verbeteren kinderen hun evenwicht en motoriek, terwijl ze calorieën verbranden. Voor de volgende schoolvakantie kunt u uw kind inschrijven voor een cursus paardrijden.

Dat kan in een manege of op een paardenboerderij, vanaf 5 jaar. De activiteiten die kinderen krijgen aangeboden hangen af van hun leeftijd en niveau. Jonge kinderen wordt vooral geleerd hoe ze paarden moeten verzorgen en leiden.

Een manier om uw kind bewust te maken van de noodzaak om de natuur en de dieren te respecteren

Met de opwarming van de aarde, het uitsterven van soorten en allerlei vormen van vervuiling is milieubescherming een prioriteit geworden. Vandaag de dag zou ecologisch bewustzijn kinderen van alle leeftijden moeten bezighouden.

Wilt u uw kind sterke waarden bijbrengen, zoals respect voor flora en fauna? Aarzel dan niet om hem in te schrijven voor een cursus paardrijden! In contact met paarden zal hij leren zorg te dragen voor het dierenleven en het belang van het behoud van de natuurlijke omgeving inzien. 

Na afloop van de cursus kunt u de vlam levend houden door uitstapjes en activiteiten op het platteland te organiseren. Tuinieren, wandelen en boswandelingen zijn goede manieren om uw ecologische waarden door te geven.

Een buitenactiviteit om zuurstof te geven en het moreel op te krikken

Tijdens het schooljaar brengt uw kind uren door in de klas. Waarom maakt u geen gebruik van de schoolvakanties om hem een andere omgeving te geven?

Door hem in te schrijven voor een cursus paardrijden, geef je hem een geweldige kans om wat frisse lucht en vrijheid te krijgen. Op een pony of paard krijgt je kleintje de kans om prachtige landschappen te zien.

Voel je je de laatste tijd een beetje gestrest of somber? Paardrijden is de ideale activiteit om hem te helpen ontspannen en voor zijn welzijn te zorgen. Het is een buitensport waarbij je je kunt concentreren op het moment en grote emoties kunt ervaren.

Merk op dat dit type parcours bijzonder gunstig is voor overgevoelige en/of hyperactieve kinderen. Het is een gelegenheid om authentieke momenten te beleven, tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Paardrijden bevordert het zelfvertrouwen en de communicatie met anderen

Heeft uw kind een gebrek aan zelfvertrouwen en wilt u hem/haar helpen meer zelfvertrouwen te krijgen? Enkele bepaalde sporten kunnen duidelijk helpen, te beginnen met paardrijden.

Dieren spelen niet vals en voelen menselijke emoties met een ongekende nauwkeurigheid aan. Om een band met zijn paard te creëren, zal je kleintje naar zichzelf moeten luisteren en rustig moeten zijn. Door voor hem te zorgen en hem te begeleiden, zal hij leren zichzelf te vertrouwen en initiatief te nemen. Het is ook een kans om inzet en doorzettingsvermogen te tonen.

Ten slotte zal hij tijdens zijn stage andere kinderen kunnen ontmoeten die in staat zijn tot empathie en gevoeligheid. Voor hem is dit het moment om leuke menselijke ontmoetingen aan te gaan rond een gemeenschappelijke passie: het paard.

Houdt uw kind van dieren en buitenactiviteiten? Bied hem een onvergetelijke schoolvakantie door hem in te schrijven voor een cursus paardrijden! Wat zijn leeftijd ook is, hij zal zeker waardevolle herinneringen bewaren.