Cooking

Ultra eenvoudige taarten te maken met vier handen

gâteau

Geef uw kinderen een leuke en eenvoudige manier om te koken door hen heerlijke taarten te laten maken. Een paar basisingrediënten, keukengerei dat u ongetwijfeld in uw keuken hebt, uw beste schorten en dat is het !

Om het u gemakkelijker te maken elk recept te lezen, zijn het keukengerei en de ingrediënten vetgedrukt, zodat u het recept één keer moet lezen om klaar te maken wat u nodig hebt en om elke stap te visualiseren! Met uitzondering van handelingen waarbij de oven of de magnetron moet worden gehanteerd, kan uw kind aan elke stap deelnemen.

 

Pond cake

De basis van de taartbodem ! Het pond cake recept is heel eenvoudig te maken en is een goed begin om kinderen te leren bakken.

  • Weeg 4 eieren met een keukenweegschaal, deze moeten ongeveer 250 gram zijn.
  • Weeg hetzelfde gewicht aan bloem, boter en suiker af.
  • Verwarm je oven voor op 180°C.
  • Meng de boter met de suiker tot een gladde massa.
  • Voeg één voor één de hele eieren toe tot het mengsel weer glad is.
  • Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe.
  • Voeg 2 theelepels bakpoeder toe.
  • Beboter je cakevorm, giet je mengsel erin en bak gedurende 50 minuten.
  • Laat afkoelen, haal uit de vorm en geniet !

 

Mascarpone en Speculoos Kaastaart

Een frisse en romige cake die perfect past bij een coulis van rood fruit of karamel !

  • Beboter een pan met een uitneembare bodem met een diameter van 25 cm en verwarm uw oven voor op 160°C.
  • Maak in een kom 200 gram speculaas fijn en meng met 70 gram boter.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de pan en druk het goed aan. Zet opzij in de koelkast.
  • Meng in een andere kom 250 gram verse kaas, 250 gram mascarpone, 3 eidooiers en 15 centiliter verse room (bonus : voeg een beetje vanille-extract toe als u dat wilt).
  • Zodra het mengsel glad is, voegt u 3 eetlepels suiker en 3 eetlepels gezeefde bloem toe.
  • Klop de 3 eiwitten stijf en voeg ze bij het mengsel.
  • Giet het mengsel over de speculaas en bak gedurende 50 minuten.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, haal uit de vorm en zet minstens 2 uur in de koelkast alvorens te eten !

 

Chocolade Fudge Muffins

Een eenvoudige chocoladetraktatie om aan familie en vrienden te geven !

  • Verwarm je oven voor op 210°C.
  • Smelt in de magnetron 100 gram pure chocolade op laag vermogen (anders kan de chocolade klonteren en verbranden !). Zodra de chocolade gesmolten is, 100 gram gesmolten boter toevoegen en mengen tot een gladde massa.
  • Klop 3 hele eieren en 100 gram basterdsuiker in een kom tot het mengsel wit wordt.
  • Voeg 100 gram gezeefde bloem en een pakje bakpoeder toe en meng tot een gladde massa.
  • Roer de gesmolten chocolade erdoor (bonus : voeg chocoladestukjes toe als je wilt).
  • Giet het mengsel in een muffinvorm met papieren bakvormpjes.
  • Doe een stukje chocolade in het midden van elke muffin.
  • Bak gedurende 15 minuten en laat afkoelen ; geniet !
  • Om de muffins weer op te warmen is 10 seconden in de magnetron op middelhoog vermogen voldoende!

 

Yoghurt taart

Een leuk en makkelijk recept, want je gebruikt de yoghurtpot om je ingrediënten af te meten !

  • Verwarm je oven voor op 180°C.
  • Meng een pot yoghurt en 3 eieren in een kom.
  • Voeg 2 potjes basterdsuiker en een pakje vanillesuiker toe en meng.
  • Roer er 3 potten bloem en een pakje bakpoeder door.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Voeg een half potje neutrale olie toe (zonnebloem, koolzaad, enz.) en meng.
  • Giet in een ronde vorm en bak 35 minuten.
  • Laat afkoelen, keer om en het is klaar !

 

Wij hopen dat deze eenvoudige en leuke taartrecepten uw smaakpapillen in verrukking zullen brengen en u in staat zullen stellen een leuke tijd te hebben in de keuken met uw kinderen!