Onderwijs
Familie uitjes

Top 5 musea om te bezoeken met uw kinderen in Brussel

Design sans titre

Brussel is een stad vol culturele en historische schatten, en de musea vormen daarop geen uitzondering. Bent u op zoek naar activiteiten voor uw kinderen in onze geliefde Belgische hoofdstad? Ontdek onze selectie van fascinerende musea om te bezoeken met uw kinderen in Brussel!

Natuurwetenschappen Museum

Natuurwetenschappen Museum is een must voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur. Het herbergt een uitgebreide collectie dierlijke specimens.

U vindt er dinosaurusskeletten, opgezette dieren en tentoonstellingen over oceanen en ecosystemen.Uw kinderen zullen met plezier deelnemen aan interactieve activiteiten om op een leuke manier meer te leren over natuurwetenschappen.

Het Kindermuseum

Het Brussels Kindermuseum is een ontdekkings- en leerplek voor jongeren. Kinderen hebben toegang tot verschillende thematische zones.

Ze kunnen een supermarkt, een ziekenhuis, een radiostudio of een ruimtestation verkennen. Het museum biedt hen ook creatieve workshops aan, zoals knutselactiviteiten en wetenschappelijke experimenten.

Museum voor Kunst en Geschiedenis

Het Kunst en Geschiedenismuseum in Brussel is een ideale plek voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie kunst en historische voorwerpen. U kunt er beeldhouwwerken, schilderijen en antieke voorwerpen ontdekken.

Op deze boeiende plek kunnen kinderen de verschillende culturen van de wereld ontdekken. Ze hebben toegang tot de wereld, inclusief verbazingwekkende tentoonstellingen over de Egyptische, Romeinse en Griekse beschavingen.

Het Tram Museum

Als uw kind van treinen en trams houdt, zal het het Tram Museum in Brussel geweldig vinden. Deze fascinerende plek herbergt een grote collectie voertuigen voor openbaar vervoer, van historische trams tot moderne bussen. 

Kinderen kunnen in een historische tram stappen voor een rondleiding door de stad. Leuk en spannend!

Het Stripmuseum

Het Brussels Stripmuseum is een must voor stripliefhebbers. Het biedt een permanente tentoonstelling gewijd aan de beroemde Belgische stripfiguren. U kunt er de iconische Kuifje, Robbedoes en Gaston Lagaffe bewonderen.

In dit populaire museum kunnen kinderen zelfs deelnemen aan teken- en animatieworkshops. en animatieworkshops. Een mooie gelegenheid om te leren hoe je je eigen strips maakt!

 

De Brusselse musea zijn zowel informatief als leuk, en bieden spannende 
activiteiten voor kinderen. Met hun diverse collecties en leuke activiteiten zijn deze plekken perfect voor een geweldig dagje uit met het gezin. Ontdek geschiedenis, kunst, wetenschap en amusement!