Verjaardag
Onderwijs
Spellen / Speelgoed

Speciale verjaardagscadeaus voor kinderen van 2/3 jaar: 5 originele ideeën

Speciale verjaardagscadeaus voor kinderen van 2/3 jaar: 5 originele ideeën

Tussen twee en drie jaar oud zitten kinderen vol energie en worden ze steeds zelfstandiger. Qua taal, motoriek of zelfs sociale interacties gaan ze zichtbaar vooruit. Ze houden ervan om volwassenen te manipuleren, te bewegen, te experimenteren en vooral te imiteren. Ben je op zoek naar verjaardagscadeaus voor je kind van 2 of 3 jaar? Hier zijn 5 originele en leuke ideeën voor zowel meisjes als jongens!

Gitaar, xylofoon: zijn eerste muziekinstrument

Er gaat niets boven een mooi kinderliedje om jonge peuters te leren tellen. En terecht: peuters zijn dol op muziek. Met de mooie deuntjes kunnen kinderen hun emoties beter beheersen en hun creativiteit uiten.

Aarzel niet om hem zijn eerste echte muziekinstrument aan te bieden om het muzikale ontwaken van uw jonge kind te bevorderen. Gitaar, xylofoon of kleine piano, je hebt keuze te over.

Kies een instrument dat bij je past en trakteer jezelf op geweldige muzieksessies voor het hele gezin. Tegelijkertijd kunt u uw eigen percussie maken. Laat je creativiteit de vrije loop en heb plezier!

Fornuis, doe-het-zelfkoffer: imitatiespellen om te doen zoals de volwassenen

Op de kinderspeelgoedafdelingen zijn kooktoestellen al een paar jaar in opkomst. Ze worden steeds realistischer en geavanceerder. Maar bovenal: ze laten jonge mosterdjes koken als chefs.

Tussen twee en vier jaar oud zijn kinderen dol op imitatiespelletjes. Als je een fornuis voor je kleintje koopt, wees dan niet bang om groots te denken. Investeer ook in de mooie dinette en in wat fruit en groenten van hout of vilt.

Maar je kunt ook kiezen voor andere imitatiespellen. Van de doe-het-zelfkoffer tot de dokterskit, inclusief poppen en onderhoudsmateriaal, varieer de geneugten.

Een loopfiets of driewielige scootmobiel

Wil je je voor de verjaardag van je kleine beschermeling concentreren op buitenspellen? Le Petit Moutard heeft een leuk cadeau-idee voor je. Wat dacht je ervan om je kleintje kennis te laten maken met de geneugten van sport? Hij zal ongetwijfeld blij zijn om te kunnen genieten van een loopfiets of een driewielige scooter.

U kunt ook kiezen voor een mooie driewieler. Zo biedt u uw kind een geweldige kans om de grove motoriek en het evenwicht te ontwikkelen. Maar wees voorzichtig: kies voor een model dat stevig, duurzaam en aangepast is aan de grootte van uw kind.

Een magische lei om naar believen te tekenen

Met kleurpotloden, kleurpotloden, stiften of verf tekenen jonge peuters graag. Deze handmatige en creatieve activiteit stelt hen in staat hun energie te kanaliseren, hun emoties te uiten en hun verbeelding te stimuleren.

Wordt je kind zijn vellen papier en kleurboeken beu? Wat dacht je ervan om hem kennis te laten maken met een leuk en origineel tekenmedium? Investeer in een mooie magnetische lei.

Deze magische lei moet een beetje magie brengen in het dagelijkse leven van je kleintje. Het kleine extraatje? Dit is een oneindig herbruikbaar object, wat papier bespaart!

Een leuk bordspel om te leren terwijl je plezier hebt

Je peuter is waarschijnlijk al fan van bouwspellen (type Lego) en puzzels... Wat dacht je ervan om hem een ​​versnelling hoger te schakelen? Vanaf 2 jaar biedt de markt allerlei leuke en leerzame bordspellen.

Door je peuter zijn eerste bordspel te geven, laat je hem spelenderwijs leren. Hij kan zijn fijne motoriek, zijn geheugen of zelfs zijn adres verbeteren, terwijl hij kwaliteitsmomenten met u deelt. Wat een geluk!

Staat uw kind op het punt een nieuw kaarsje uit te blazen? Aarzel niet om ons te verdiepen in onze ideeën voor verjaardagscadeaus voor 2/3-jarigen! Laat hem dromen en laat hem zien hoeveel hij voor je betekent...