Familie uitjes
Vakantie / Reizen

Slow tourism voor gezinnen: 4 goede redenen om het te doen

pexels-kampus-production-7669218

Langzaam toerisme is geen geïsoleerd verschijnsel, maar neemt toe, vooral onder gezinnen. Het concept is eenvoudig. Het gaat erom op een ecologisch verantwoorde manier te reizen, de tijd te nemen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar waarom spreekt deze kunst van het anders reizen zoveel ouders aan? Ontdek (minstens) 4 goede redenen om als gezin aan slow tourism te doen!

Eten, reizen: verminder uw ecologische voetafdruk

Droomt u er al het hele jaar van om er even tussenuit te gaan, te luieren, te genieten van het fijne zand en de verandering van omgeving? In plaats van massatoerisme en escapades aan het einde van de wereld, wat dacht je van een eco-verantwoorde gezinsvakantie?  

Het doel van slow tourism is duidelijk: de ecologische voetafdruk van uw gezinsvakantie zo klein mogelijk houden. En het begint met de keuze van uw bestemming. Zoals u weet, is vliegen een bijzonder vervuilend vervoermiddel. Gelukkig zijn er andere manieren om te reizen, zoals met de trein, de bus of de auto.  

Om hiervan te profiteren, kiest u familiebestemmingen dichter bij huis. In Frankrijk, België, Italië of zelfs Griekenland is het mogelijk om van omgeving te veranderen zonder de wereld over te steken.  

Als je daar bent, kies dan voor de lokale keuken en korte circuits. Naast de stranden en bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, is de gastronomie een uitstekende manier om u onder te dompelen in een andere cultuur. Neem uw smaakpapillen, en die van uw kinderen, mee op reis!

Ontdek de natuur en de plaatselijke cultuur ten volle

Slow tourism is een duurzame en ethische vorm van toerisme die, zoals de naam al aangeeft, pleit voor een langzame aanpak. Geen vermoeiende dagen meer, en een opeenvolging van culturele bezoeken en activiteiten in een razend tempo! Ga terug naar de basis en denk eraan dat vakantie in wezen bedoeld is om je batterijen op te laden en wat rust te krijgen.  

Door te kiezen voor een langzame gezinsvakantie, omarmt u een hele filosofie. Je kiest ervoor om terug te keren naar de natuur, de tijd te nemen om haar ten volle te waarderen. Natuurparken, zandduinen, bosuitstapjes of het ontdekken van het onderwaterleven, laat uw kinderen kennismaken met de geneugten van het buitenleven.  

Maar zorg er ook voor dat je volledig opgaat in de plaatselijke cultuur. Ontmoet de lokale bevolking en ga er helemaal in op. Authenticiteit en onvergetelijke herinneringen gegarandeerd!

Neem de tijd en versterk de familiebanden

Reizen met kinderen betekent aanvaarden dat je in hun tempo leeft, vooral als ze jong zijn. Dit is ook de reden waarom langzaam toerisme zo geschikt is voor gezinnen. Deze manier van reizen betekent dat je je schema's moet verlichten en je gas moet loslaten.  

U kunt bijvoorbeeld om de dag een bezoek plannen. Denk eraan pauzes in te lassen en milieuvriendelijke en leuke activiteiten te organiseren om het hele gezin te plezieren. Bezoek

nationale parken, wandelen, mountainbiken, kajakken of varen, het is aan jou. Deze kwaliteitsmomenten bieden u grote kansen om uw familiebanden en uw medeplichtigheid te versterken.

Laat uw kinderen nadenken en hun ecologisch bewustzijn ontwikkelen

Er zijn veel argumenten die pleiten voor een langzaam toerisme voor gezinnen. Een daarvan betreft de opvoeding van uw kinderen. Door dit soort reizen met hen te maken, kunt u hen aan het denken zetten en hun kritisch vermogen ontwikkelen.  

Dit is een goede manier om uw ecologische waarden door te geven en hen te laten zien hoe zij deze in de praktijk kunnen toepassen. Aarzel niet om hen vragen te stellen en uw keuze uit te leggen. En vooral: laat hen zien hoe het een positief effect heeft op de planeet!

Trendy en ecologisch verantwoord, langzaam toerisme is een goede manier om banden te versterken en iedereen een welverdiende rust te bieden. Maar bovenal: het is een gelegenheid om deel te nemen aan de algemene ecologische inspanning en om jonge kinderen mooie waarden bij te brengen. Wat vind je van deze manier van reizen?