Onderwijs

Selectie van boeken om uw kind de grondbeginselen van muziek te leren

musique

Misschien wilt u uw kind over muziek leren of hem of haar er gewoon voorzichtig mee laten kennismaken ? Hier is een selectie van boeken om uw kind de grondbeginselen van muziek te leren !

De beeldspraak van de muziek - Editions Fleurus

Dit is een zeer goed uitgangspunt, want het is een zeer compleet boek. Uw kind ontdekt instrumenten, muzieknoten en zelfs de namen en verhalen van de beroemdste componisten! Door de bladzijden heen wordt de basis gelegd voor het leren kennen van de muziek en haar cultuur, ideaal voordat men naar de academie gaat of om zijn algemene kennis te verrijken.

Met zijn tien interactieve pagina's biedt dit prachtig geïllustreerde boek ook een zintuiglijke ontdekking van muziek. Uw kind zal leren dat muziek overal om ons heen is en zal het als een geheel begrijpen.

Mijn mooiste rijmpjes op de piano - Editions Auzou Philippe Eds

Kinderrijmpjes... die grote klassiekers die we allemaal als kind leerden. We kennen allemaal die deuntjes ! Wat als je ze op een leuke manier aan je kind zou leren bijbrengen ? Zo ja, dan is er niets beters dan dit eenvoudige maar zeer doeltreffende boek.

Uitgerust met een kleine ingebouwde piano, legt dit boek de basis voor het leren van de meest bekende kinderrijmpjes die we kennen : Au clair de la lune, A la claire fontaine, Il était une petit navire en vele anderen.

Het is ook een goede basis voor een eerste ontdekking van de toetsen van een piano, die het mogelijk zal maken, waarom niet, om daarna een echte piano te appreciëren.

De vier seizoenen - Usborne Editions

Een prachtig boek vol poëzie dat u dubbel van pas zal komen : uw kind zal niet alleen de beroemde melodieën van Vivaldi's Vier Jaargetijden ontdekken, maar het zal ook de natuur kunnen verkennen en leren wat daar verborgen kan zijn.

Dit interactieve boek bevat vier fragmenten uit deze beroemde composities, evenals illustraties en tekst die uw kind zullen onderdompelen in de natuur. Als de bladzijden omslaan, gaat er een hele muzikale en poëtische wereld voor u en uw kind open.

Ideaal voor jonge kinderen, om hen een zachte en poëtische muzikale activiteit aan te bieden, en voor oudere kinderen, om hun muzikale cultuur te verrijken.

Mijn grote pianoboek - Usborne Editions

Ja, het is weer een boek met een piano erin. Maar deze keer uitgebreider !

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit boek een veel groter toetsenbord en als bonus : de toetsen hebben gekleurde stippen erop ! Een echt eerste keyboardje voor uw kleintje om de grondbeginselen van muziek en toetsen te leren. Met een goede geluidskwaliteit en gemakkelijk te begrijpen toetsen, zal dit boek uw kind in staat stellen om de bijzonderheden van het toetsenbord op een eenvoudige en leuke manier te leren.

Een zeer goed boek voor een muzikale initiatie of om het leren uit te breiden begonnen met meer basisboeken, maar ook een goede basis om de meest bekende tunes te leren !

 

Interactieve boeken zijn een zeer goede bron om te leren, omdat ze niet alleen het zicht, maar ook het tast- en hoorvermogen van het kind betreffen. Deze boeken leggen ook de basis voor de beheersing van klanken, noten, het lezen van muziek en de omgang met de instrumenten. Om van jongs af aan in de handen van uw kleintjes te worden gelegd, want zoals we weten is muziek de mooiste universele taal die er bestaat !