Vakantie / Reizen
Gezinsleven

Schoolvakanties : 5 ideeën voor activiteiten om uw kind bezig te houden

peinturegalets

Jippie, de school is uit ! Het is tijd voor je kleintje om op vakantie te gaan en je realiseert je plotseling dat je hem twee lange maanden bezig moet houden ? Relax, alles komt goed! Je zult creatief moeten zijn om alternatieven te vinden voor kleur- en boetseerklei ! Spring in't Veld helpt u een handje met 5 leuke ideeën om uw kleintje deze zomer bezig te houden.

Hoe houd je je kind bezig tijdens de vakantie ?
 

Een  workshop "bakkerij"

Brood is de basis van onze voeding, maar veel kinderen weten niet waar het vandaan komt of hoe het wordt gemaakt. Een workshop "bakkerij" is een goede gelegenheid om uit te leggen hoe granen worden geproduceerd, hoe ze tot meel worden verwerkt, waarvoor gist wordt gebruikt, enz. Maak van de gelegenheid gebruik om de kinderen kennis te laten maken met verschillende zaden (maanzaad, sesamzaad, zonnebloemzaad, enz.) om de genoegens te variëren en hun zintuigen te prikkelen.

Zelfgemaakt ijs maken

Wat is er verfrissender in de zomer dan een lekker ijsje ? Kinderen zijn er dol op, maar de commerciële zijn niet per se de gezondste. Waarom probeer je dit jaar geen ijs te maken met je mosterd ? Snel en gemakkelijk te maken, uw "zelfgemaakte" ijs zal een geheel nieuwe smaak hebben, en u weet wat u erin stopt !

Een boomhut maken in de woonkamer

Om een regenachtige dag door te brengen, bouw je een boomhut in de woonkamer (of slaapkamer als je de ruimte hebt). Vorm een rechthoek met 4 stoelen en bedek ze met een laken of een deken die groot genoeg is. Om een comfortabele en gezellige vloer te creëren, schuift u een tapijt onder de stoelen en legt u er wat kussens op. Versier de ingang van de hut met wimpels of een sliert lichtjes en je zult de oogjes van je kleine mosterd zien schitteren !

Kiezelstenen verven

VIs uw kind dol op het verzamelen van allerlei soorten kiezels en stenen ? Het is tijd om ze tot leven te brengen! Haal de acrylverf, viltstiften en vernis maar tevoorschijn, het wordt een knaller ! Was de steentjes en laat ze drogen. Begin met het schilderen van de achtergrond, en als de verf droog is, teken je de schets met een gewoon potlood. Verf de andere delen van het ontwerp, en doe de details met permanente marker. Als het werk klaar en droog is, kunt u een kleurloze vernis aanbrengen. Nu kunt u Loulou's werk met trots op het dressoir zetten !

Het beoefenen van "land art"

Land art wordt beoefend in het bos, aan zee of gewoon in de tuin en is een vorm van openluchtkunst die gebruik maakt van de natuur en wat die te bieden heeft (hout, stenen, water, bladeren, schelpen, dennenappels, enz.) om een individueel of collectief artistiek werk te creëren. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen met de pret, zelfs de allerkleinsten ! Vergeet niet een foto te maken van het meesterwerk ! 😊