Familie uitjes
Sport

Openluchtzwembaden : enkele goede adressen om met uw gezin uit te proberen

piscine extérieure

De temperaturen stijgen en u bent op zoek naar een buitenzwembad om uw baby af te koelen terwijl u van de zon geniet ? Wij hebben een paar goede adressen in België en Frankrijk geselecteerd om deze zomer met uw gezin uit te proberen. Dus, ben je klaar om de sprong te wagen ? Laten we gaan !

Buitenzwembaden te testen in België

Buitenzwembad Nausicaa - Waterloo

Nausicaa is een overdekt zwembad dat het hele jaar door toegankelijk is, maar zodra het weer mooi weer wordt, verandert het dankzij het afneembare dak in een buitenbad waar iedereen van kan genieten ! Pierenbad voor de kleintjes, glijbaan voor de onverschrokkenen, solarium en hammam voor de ouders, ... Alles is gepland om het hele gezin een geweldige tijd te bezorgen ! Alle praktische informatie hier.

Buitenzwembad van Wégimont - Soumagne

Als u naast een openluchtzwembad op zoek bent naar een recreatiecomplex waar u tal van activiteiten kunt ondernemen (speeltuin, minigolf, sportterreinen, park, kanoën, vissen, ...), dan is het provinciaal domein van Wégimont HET juiste adres ! Het complex omvat 3 zwembaden : een peuterbad voor kinderen tot 6 jaar, een sportbad van 25 m en een meer funbad met een waterglijbaan en een pantaglijbaan. De zwembaden zijn permanent verwarmd tot 26 graden. Hier vindt u alle praktische informatie.

Buitenzwembad van Ocquier - Clavier

In een klein dorpje gelegen tussen Hoei en Waremme, verwelkomt het openlucht zwembad van Ocquier, u de hele zomer lang sinds 1958 ! Het heeft een zwembad van 25 m, een kikkerbad, een bar (kleine catering mogelijk) die de hele dag open is. Alle praktische informatie hier.

Oriënt buitenzwembad  - Doornik

Het oriënt zwembad ligt in een groene omgeving en is ideaal voor familie-uitstapjes of met vrienden. Geniet de hele zomer van het verwarmde buitenzwembad, evenals van verschillende glijbanen en een cafetaria met terras. Wil je meer weten ? Raadpleeg alle praktische informatie hier.

Buitenzwembaden te testen in Frankrijk

Watersportcentrum Tony Bertrand - Lyon

Het Watersportcentrum Tony Bertrand, vroeger bekend onder de naam zwembad van Rhône, werd gebouwd in het kader van de Olympische Spelen van 1968. Het bestaat uit twee zwembaden: een olympisch zwembad (elke dag geopend) en een recreatiebad, de hele zomer geopend. Deze laatste is uitgerust met een waterspeelplaats met waterspelletjes, glijbanen en een pierenbadje. Tijdens de zomerperiode worden ook verschillende aquacursussen gegeven.

Informatie en prijzen hier.

Buitenzwembad Roger le Gall – Parijs

Niet ver van de Porte de Vincennes vindt u het zwembad Roger le Gall, waarvan de twee baden onder de Parijse hemel te zien zijn. Dit zwembad heeft de bijzonderheid het enige Olympische zwembad in Parijs te zijn.  Het complex heeft ook een cirkelvormig openluchtzwembad voor baby's, dat niet overdekt is. Als u er de dag wilt doorbrengen, kunt u op een groot grasveld picknicken met kleine mosterd terwijl u vitamine D bijtankt.

Informatie en prijzen hier.

Aqualudisch zwembad – Sint-Gaudens

Enkele jaren geleden heeft de stad Sint-Gaudens geïnvesteerd in een gloednieuw zwemparadijs ter vervanging van het verouderde gemeentelijk zwembad. Het nieuwe zwembad heeft nu een oppervlakte van 300 m², een pierenbad, waterspelletjes, een pentaglijbaan, een glijbaan en een jacuzzi !  Er is zelfs een food-truck voor wie honger heeft tussen twee duiken in. Een adres om te onthouden voor een geweldige tijd met het gezin !

Informatie en prijzen hier.

 

Wilt u andere goede adressen van buitenzwembaden ontdekken? Bekijk onze uitjes sectie. Spring in't Veld biedt u meer dan 25.000 suggesties voor allerlei activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Genoeg om uw kind de hele zomer bezig te houden !