Fashion

Onze tips om de juiste schoenen voor uw kind te kiezen

chaussures

Om de groei en ontwikkeling van een kind te begeleiden, is het belangrijk om het juiste paar schoenen te kiezen. Zij moeten hun alle comfort en vrijheid bieden die zij nodig hebben om zich te ontwikkelen. Maar wat zijn de essentiële kwaliteiten van een goed paar schoenen, en hoe kunt u er zeker van zijn dat de schoenen van uw kind goed zijn ? Wij geven u onze beste tips om de juiste schoenen voor uw kind te kiezen !
 

Babyschoentjes : niet te vroeg !

Kan je niet wachten om je baby zijn eerste schoentjes te geven ? Haast je er niet in ! Je moet weten dat zolang hij niet loopt, hij niet echt schoenen nodig heeft. Een paar zachte laarsjes (zo mogelijk van leer) of sokjes is voldoende om zijn voetjes warm te houden. 

Door hem op blote voeten te laten rondlopen, stimuleer je zijn voetbogen en voetspieren. Uw baby heeft meer tastzin en ontwikkelt zich beter. Evenzo, wanneer hij begint te lopen, laat hem dan zo vaak mogelijk met zijn voeten in de lucht lopen. Op die manier kan hij zijn evenwicht, motoriek en coördinatie gemakkelijker ontwikkelen.
 

Het kiezen van de juiste schoenmaat

Tijdens hun eerste drie jaar groeien kinderen elke twee of drie maanden met een halve schoenmaat. Dan groeien hun voeten met een snelheid van een maat per jaar. Om hun ontwikkeling te ondersteunen, is het belangrijk een paar schoenen te kiezen die aangepast zijn aan hun morfologie. Het moet de juiste maat hebben, en de voeten moeten er stevig, maar niet te strak in vastzitten. Om de juiste maat te kiezen, moet u uw kind meenemen als u gaat winkelen. Als u overweegt een paar sportschoenen te kopen, aarzel dan niet om de nepzool te verwijderen. 

U kunt dan uw baby uitnodigen om zijn voet erop te zetten. Idealiter moet er een ruimte van 1 cm zijn tussen het uiteinde van de grote teen en de punt van de zool. Dit geeft je kleintje een redelijke ruimte om te groeien. Je kunt ook verschillende paren schoenen aantrekken en hem er in zien lopen. Of het nu gaat om sportschoenen, enkellaarsjes of ballerina's, u moet een wijsvinger achter de hiel kunnen steken.
 

Kies voor zachte, anti-slip zolen

Of je kleintje nu zijn eerste stapjes zet of al naar school gaat, hij moet zich prettig voelen in zijn schoentjes. Hiervoor kunt u rekenen op het comfort van zachte zolen. Ze zijn soepel en licht en passen zich perfect aan de voeten van uw kind aan. Ze volgen de bewegingen van zijn kleine voetjes en respecteren zijn natuurlijke gang. 

Meer in het algemeen moet de schoen iets dikker zijn bij de hiel, tenzij uw kind de neiging heeft op zijn tenen te lopen. Kies voor antislipzolen en ademende materialen van goede kwaliteit. Kies leren schoenen boven synthetische. Als het op uiterlijk aankomt, heb je keuze te over. Volgens deskundigen zijn hoge schoenen niet interessanter dan lage schoenen. Help je kleintje een goede start te maken !
 

Vetersluiting of klittenband : aan u de keus!

Bij het snuffelen in de rekken van kinderschoenenwinkels, komen sommige vragen steeds terug. Welke ouder heeft bijvoorbeeld nog nooit getwijfeld tussen klittenband of veters ? De wijze waarop de schoen is bevestigd, is immers een essentieel criterium bij de keuze. U moet weten dat er op dit gebied geen echte regels zijn. Als uw kleintje 2 of 3 jaar oud is, bieden krasmodellen hem de mogelijkheid zijn zelfstandigheid te ontwikkelen. Na 5 jaar, kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor veters. Op deze leeftijd zijn kinderen in staat om ze zelf te knopen en leren ze de fijne motoriek. 

Bij het kiezen van de juiste kinderschoenen zijn er verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden. Zoek bij het winkelen naar schoenen die zacht en soepel zijn en de juiste maat hebben. En vooral: houd rekening met de mening van uw kind ! Heb je nog andere tips of vragen over dit onderwerp ? Deel je gedachten in de commentaren !