Literatuur

Onze selectie van manga voor kinderen van 4 tot 10 jaar

manga

Uw kind is uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van een klasgenoot en u weet niet wat u hem moet geven ? Manga is een geschenk dat vaak erg in trek is, zelfs bij de allerkleinsten ! Maar welke te kiezen ? Zijn ze allemaal geschikt voor alle leeftijdsgroepen ? Zijn ze alleen voor jongens ? Om u te helpen uw weg te vinden in de manga jungle, hebben wij een kleine selectie gemaakt van titels die toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 4 jaar.

Welke manga moet je kiezen voor kinderen van 4 tot 6 jaar ?

Chi- Het leven van een kat, door Konami Kanata 

Chi, een grote klassieker in de manga voor kinderen, vertelt het verhaal van een klein katje dat wordt opgevangen door een familie die in een gebouw woont waar huisdieren verboden zijn. Yohei en zijn ouders zullen hard moeten werken om dit schattige bolletje vacht te verbergen dat alleen maar wil wegrennen uit de flat om zijn broers en zijn moeder te vinden. Maar naarmate de dagen verstrijken, raakt Chi meer en meer gewend aan haar nieuwe leven en raakt bevriend met Yohei.

In deze manga vol tederheid en tederheid heeft het beeld voorrang op de dialoog, wat het voor de kleintjes gemakkelijker maakt om te lezen.

Chique, magische snoepjes, door Tatsuya Miyanishi

Tijdens een wandeling in het bos ontdekt Klein Varken een vreemde winkel die magische snoepjes verkoopt. Het gele snoepje om sterk te worden, het groene om onzichtbaar te worden, ... Maar als hij ontdekt dat hij met de rode in een wolf kan veranderen, besluit Klein Varken een grap uit te halen met de bewoners van het bos...

Een heel leuk boek om in de wereld van de manga te beginnen !

De wereld van Wan Wan, door Yin Chuan

De wereld van Wan Wan illustreert het leven van een puppy die net is geadopteerd door Didi en Lili. Wan Wan leert er alles mee: zindelijkheid, niet op schoenen kauwen, speelgoed terugbrengen, op de krant plassen, ... En zelfs als hij niet nalaat fouten te maken, is deze kleine pluizige hond zo schattig dat we hem alles vergeven, of bijna !

Een grappige en lieve manga, die met humor de moeilijkheden van de hondenopvoeding behandelt.

 

Top 5 manga voor kinderen van 8 tot 10 jaar

One Piece, door Eiichirô Oda

One Piece, ongetwijfeld een van de beroemdste manga's, is het verhaal van Luffy, een ondeugende jongen die ervan droomt de One Piece schat te vinden waarmee hij de koning van de piraten kan worden. Per ongeluk eet hij een demonische vrucht die hem elastisch maakt en dus niet in staat om te zwemmen. Pech voor een piraat ! 

One Piece is een absoluut briljante manga, vol humor en naïviteit in een fantastische wereld.

Dragon Ball, door Akira Toriyama

Dragon Ball, een echt modefenomeen sinds zijn verschijning, is een saga waarin de verschillende hoofdrolspelers op zoek gaan naar de zeven kristallen bollen (de drakenballen) die, wanneer ze worden samengebracht, een draak zullen doen verschijnen die alle wensen zal vervullen.

Dragon Ball is een grappige manga waarin we ons verwonderen over de zeer goed geïllustreerde gevechtsscènes.

Kapitein Tsubasa, door Yôichi Takahashi

Dit is het verhaal van Tsubasa, een jonge voetbalfan die ervan droomt de wereldbeker te winnen met het Japanse elftal. Wanneer hij naar de stad Nankatsu verhuist, maakt hij al snel nieuwe vrienden, maar ook rivalen. 

Een beetje zoals de tekenfilm "Olive en Tom", is Kapitein Tsubasa waarschijnlijk de beroemdste sport manga. Als uw kind een voetbalfan is, is dit de manga voor hem !

Naruto, door Masashi Kishimoto

Naruto, een andere best verkochte manga, is het verhaal van een jongeman die de ambitie heeft de machtigste ninja van zijn dorp te worden. Maar het blijkt dat hij meer een opschepper is dan een groot strijder. Wat hij graag doet is zich voordoen als clown om te ontsnappen aan zijn eenzaamheid en ongemak. En toch, zijn lot zal groots zijn...

Naruto is een manga vol mysteries, beproevingen en humor die jong en oud aanspreekt. 

Ichiko en Niko, door Lunlun Yamamoto

Ichiko en Niko zijn schattige tweelingzusjes die worden opgevoed door hun vader, een genie die allerlei machines maakt om de stad te helpen. Op een dag wordt hun huis getroffen door de bliksem en hun vader verandert in een opgezet dier. Het dagelijkse leven van deze kleine familie wordt nog gekker ! 

Ichiko and Niko is echt een leuke manga, met zeer innemende personages, een kleurrijk en flitsend universum en veel humor.