Literatuur

Onze selectie van boeken om het jaar goed te beginnen

lecture

Nieuw jaar, nieuwe uitdagingen, nieuw leren, nieuwe ontdekkingen! Om de kou en het grijs van de winter te overwinnen en de nostalgie van de eindejaarsfeesten te laten verdampen, is hier een kleine selectie van kinderboeken om zonder mate te verslinden aan het begin van het jaar! Van klassiekers tot nieuwe releases, er is voor elk wat wils!

Voor de kleintjes...

 

César en zijn vreemde buren, geschreven door Nadine Brun-Cosme en geïllustreerd door Thierry Manes

Caesar is een kleine vos die gewend is rustig in zijn hol te leven. Op een dag verandert alles als zijn buren herrie beginnen te schoppen! Caesar moet leren positief te zijn en anderen en hun fouten te accepteren.

Dit eenvoudige en doeltreffende boek zal uw kind in staat stellen om de ups en downs van het leven in de maatschappij en de gemeenschap te ontdekken door middel van een zacht verhaal.

Professor O'Logh's Dieren Die Mogelijk Bestaan , geschreven door Nadine Brun-Cosme en geïllustreerd door Thierry Manes

Professor O'Logh neemt ons mee op een reis om de vrucht van zijn harde werk te ontdekken: de zoektocht naar vreemde dieren, de een nog onwaarschijnlijker dan de ander. Dieren die vals zingen, die walgelijk zijn of die vreemde dingen doen... Hij heeft ze allemaal zorgvuldig opgesomd, zodat wij ze kunnen ontdekken!

Dit boek is een denkbeeldig en onwaarschijnlijk bestiarium dat de fantasie van uw kind verder zal helpen ontwikkelen! Om in één keer te lezen of om door te bladeren naargelang uw wensen.

Op een dag had ik een idee, geschreven door Kobi Yamada en geïllustreerd door Mae Bessom

Op een dag, krijgt een kleine jongen een idee. Dit idee, zijn leven hangt af van de kleine jongen. Dus begint hij aan een buitengewone reis om het te laten groeien. En hoe meer hij het laat groeien, hoe meer hij op zijn beurt groeit en vertrouwen in zichzelf krijgt.

Met zeer zachte illustraties en een poëtische verhaallijn, leert dit boek je kind niet te twijfelen aan zijn keuzes, zijn ideeën en zijn verlangens. Als een idee eenmaal geboren is, bestaat het voor altijd. Dan moet je kiezen wat je ermee doet!

 

... en voor oudere kinderen !

 

Asterix Deel 39: Asterix en de griffioen , geschreven door Kobi Yamada en geïllustreerd door Mae Bessom

Het mythische Gallische duo is terug voor een nieuw avontuur! Asterix en Obelix gaan op zoek naar een legendarisch, magisch en soms angstaanjagend wezen: de griffioen...

In dit nieuwe opus gaan Asterix, Obelix, Dogmatix en hun metgezellen op zoek naar de griffioen, een mythisch wezen dat half adelaar, half leeuw is. Een klassieker dus om in de handen van uw kind te leggen als u hem of haar eenvoudig maar zeker wilt laten kennismaken met het universum van Goscinny en Uderzo.

Het Koninkrijk van Kensuke , geschreven door Michael Morpurgo en geïllustreerd door François Place.

Michaël leidt het gewone leven van een jonge jongen tot hij 11 jaar is en zijn ouders worden ontslagen. Zonder verdere omhaal besluit zijn vader in een boot te investeren en zijn zoon mee de wereld rond te nemen. Helaas brak er een storm los en Michael werd overboord geslagen. Hij strandt alleen met zijn hond op een verlaten eiland... nou ja, niet zo verlaten! De mysterieuze Kensuké woont daar en zal Michaël helpen, waardoor een mooi verhaal van vriendschap ontstaat.

Dit boek is een modern verhaal over schipbreuk en een prachtige metafoor voor de universaliteit van menselijke relaties. Het laat uw kind een duik nemen in een mysterieus universum.

De Kleine Prins, geschreven door Antoine de Saint-Exupéry

Het essentiële verhaal van de Kleine Prins, verteld door de auteur Antoine de Saint-Exupéry. Na een crash midden in de woestijn, heeft de schrijver en vliegenier een ontmoeting die zijn leven zal veranderen: dat van de Kleine Prins. De Kleine Prins leert hem over vriendschap, liefde, leven en dood, altijd met poëzie en nauwkeurigheid.

Wij konden u geen selectie boeken aanbieden zonder deze klassieker uit de kinderliteratuur te vermelden! Het verhaal van de kleine prins wordt universeel erkend als een gevoelige inleiding tot de problemen die alle mensen gemeen hebben. Verteld op de zachte, poëtische manier die Antoine de Saint-Exupéry zo goed heeft gedaan, bevelen wij dit verhaal zonder aarzelen aan!

 

De boeken in dit artikel zijn verkrijgbaar bij Fnac, Cultura en Club. Aarzel niet om daarheen te gaan om ze te kopen, zodat u zich kunt laten adviseren over andere boeken! En aarzel niet om ze te bestellen bij uw plaatselijke boekhandelaar!