Gezondheid

Natuurlijke remedies om muggenbeten te verlichten

piquremoustique

Het mooie weer is terug, en met mooi weer komen de muggen ! Uw baby is een van die die elke nacht jeuk krijgt en u bent op zoek naar natuurlijke remedies om zijn jeuk te verzachten ? Ons artikel is net op tijd ! Ontdek een paar tips om muggenbeten op natuurlijke wijze te verlichten.

Muggenbeten : waarom jeuken ze ?

Als de mug (het vrouwtje) ons bijt, zuigt ze niet alleen bloed. Ze injecteert speeksel dat een antistollingsfunctie heeft om te helpen bloed te trekken. Het is deze dosis speeksel die de jeuk veroorzaakt, want wanneer het speeksel het lichaam binnendringt, ziet het lichaam het als een vreemd lichaam en zet een chemische stof af die histamine heet om het allergeen snel te elimineren. Het resultaat : zwelling, roodheid en jeuk !

Hoe verzacht je de jeuk?

Ijsblokjes

Een natuurlijke oplossing zonder contra-indicaties om een muggenbeet onmiddellijk te verzachten ? Een ijsblokje ! De kou kalmeert de jeuk door de plaats van de beet te verdoven. Als uw baby het kan verdragen, kunt u het ijsblokje rechtstreeks op de huid aanbrengen. Zo niet, dan kunt u het in een tissue wikkelen en op de beet aanbrengen totdat het ijsblokje helemaal gesmolten is.

Cider azijn of witte azijn

Als u appelazijn of witte azijn in uw kasten hebt, laat u een kompres weken en brengt u dit aan op de muggenbeet. Azijn bevat azijnzuur, dat de jeuk snel zal verlichten. Bovendien heeft azijn antiseptische eigenschappen, waardoor de wond niet geïnfecteerd kan raken en sneller geneest. Als uw kleintje een gevoelige huid heeft, verdun de azijn dan eerst in warm water voordat u hem aanbrengt (een eetlepel in een kopje water). Een kleine tip als je kleintje ongeduldig is: maak een klein verbandje om het kompres op zijn plaats te houden en laat het zitten tot het niet meer jeukt.

Baking soda

Baking soda heeft vele toepassingen en één daarvan is om jeukende insectenbeten te verzachten. Meng 3 eetlepels zuiveringszout in een kopje water. Zelfde principe als azijn: dompel een kompres in de oplossing en breng het direct aan op de muggenbeet. Het bicarbonaat zal de ontwikkeling van de zwelling vertragen en de drang om te krabben kalmeren.

De citroen

Het is altijd goed om verse citroen in de koelkast te hebben, vooral als je weet dat het wonderen doet tegen jeukende muggenbeten. Snijd een schijfje citroen en breng een paar druppels aan op de beet. Wees voorzichtig, in het begin prikt het een beetje door de zuurgraad van de citroen, maar zodra dit stadium voorbij is, zal de citroen de pijn en de jeuk snel kalmeren.

Etherische oliën

Citroen Eucalyptus etherische olie

Citroen Eucalyptus essentiële olie is een krachtige ontstekingsremmer en kan zowel als remedie als preventief middel worden gebruikt. Het is nuttig om zwellingen en jeuk te bestrijden en op het hoofdkussen aangebracht werkt het als een afweermiddel tegen vervelende insecten. Op de huid is het het beste om het te verdunnen in een beetje plantaardige olie.

Roomse kamille etherische olie

De essentiële olie van Roomse kamille werkt ook ontstekingsremmend en verlicht de jeuk, vooral bij allergieën, dankzij de voorverdovende werking. Het is ook geschikt voor de steken van andere insecten (mieren, bijen, wespen, enz.).

 

Deze essentiële oliën worden echter afgeraden voor kinderen onder de 3 jaar en voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven onder de 3 maanden.