Lange vlucht: 6 ideeën om je kinderen bezig te houden

Vakantie / Reizen
Gepubliceerd op 26/05/2023 door Morgane

Als je kinderen hebt, kan vliegen lastig en enigszins stressvol zijn. Om de reis aangenamer te maken, plan je best wat entertainment en tips voor je kinderen. Heb je een lange vliegreis gepland? Hier zijn enkele ideeën en tips om je kinderen bezig te houden en zich te vermaken in de lucht.

Maak een leuke tas klaar

Wat dacht je ervan om bij het inpakken een leuke tas voor je kinderen klaar te maken? U kunt er kleine activiteiten, speelgoed, kleurboeken, puzzels en snacks in doen. Idealiter zou u elke tas moeten personaliseren volgens de leeftijd en voorkeuren van uw kinderen.

Desgewenst kunt u koptelefoons en elektronische apparaten toevoegen, met zorgvuldig gekozen educatieve spelletjes of films. Natuurlijk kunt u deze verrassingen over de hele vlucht verspreiden om uw nieuwsgierige kleintjes enthousiast en geïnteresseerd te houden.

Reisbordspellen inpakken

Er is geen betere manier om verveling tegen te gaan en je te vermaken met je gezin dan met leuke bordspelletjes. Maar neem geen grote dozen mee in het vliegtuig. Kies in plaats daarvan voor praktische, ruimtebesparende versies van reisbordspellen.

Uw kinderen zullen het vast leuk vinden om een spelletje memory, kaartspellen of magneetspellen te delen. Deze gemakkelijk mee te nemen en compacte spelletjes zullen uw kleintjes bezig houden tijdens de vlucht.

Teken- en kleuractiviteiten voorbereiden

Als u een gemakkelijke manier zoekt om uw kleintjes te vermaken, kunt u rekenen op creatieve en artistieke activiteiten! Zoals alle kinderen houden uw kinderen misschien van tekenen en kleuren? Aarzel dan niet om kleurboeken, kleurplaten en kleurpotloden in te slaan.

U kunt ook kleurplaten afdrukken met thema's waar ze dol op zijn. Of het nu gaat om vliegtuigen, dieren of stripfiguren, je kunt je aanpassen aan hun smaak. Als je oudere kinderen hebt die graag tekenen, aarzel dan niet om hen tekenboeken aan te bieden.

Maak een kleine selectie boeken en luisterverhalen

Spannend en gemakkelijk mee te nemen, boeken zijn een goede manier om de tijd te doden. Uw jonge lezers zullen waarschijnlijk graag bladeren door goede boeken of tijdschriften die passen bij hun leeftijd en persoonlijkheid.

Een andere optie die veel reizende ouders aanspreekt, zijn audioverhalen en podcasts. Aarzel niet om ze voor je vlucht op je telefoon of tablet te downloaden. En vergeet de koptelefoon niet!

Interactieve spelletjes downloaden

Of je nu een schermmens bent of niet, deze technologieën kunnen je lange vliegreis redden. Houd een open geest en voel je vrij om ze zonder schuldgevoel te gebruiken. Interactieve spelletjes zijn een geweldige manier om kinderen tijdens de vlucht te vermaken.

Er zijn allerlei leuke en educatieve apps beschikbaar op smartphones en tablets. Van puzzels tot geheugenspelletjes en quizzen, download degene die uw kinderen zullen vermaken. Het belangrijkste is om de schermtijd tot een minimum te beperken.

Zorg voor lekkere hapjes, maaltijden en drankjes

Wilt u uw kinderen niet horen klagen over honger of dorst? Plan vooruit en wees een beetje meer georganiseerd. Waarom neem je geen gezonde en leuke snacks mee? Je kunt in leuke vormen gesneden fruit of knapperige groenten meenemen.

Kaassticks en broodjes zijn ook prima opties. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden speciale maaltijden voor kinderen aan. Als u hiervan wilt profiteren, moet u van tevoren reserveren.

Kinderen bezig houden tijdens een langeafstandsvlucht kan een enorme uitdaging zijn voor ouders. Maar met een beetje fantasie en organisatie is het mogelijk. Plan voor het vertrek activiteiten die geschikt zijn voor uw kinderen. Zo heb je de meeste kans op een aangename lange vlucht. Fijne vlucht!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws