Literatuur

La Cabane Bleue : boeken geheel gewijd aan natuur en milieu

gabriel-tovar-hOW9KAvQPd8-unsplash

Geruststellend en leuk, lezen is een essentieel opvoedingsmiddel, vanaf de vroegste leeftijd. Het stelt onze kleintjes in staat te groeien, de wereld om hen heen te begrijpen en volwaardige volwassenen te worden. Bent u op zoek naar mooie boeken om uw kleintje bewust te maken van ecologie? Ontdek de boeken die volledig gewijd zijn aan de natuur en het milieu van de uitgeverij La cabane bleue!

Kinderliteratuur om te leren de planeet te respecteren

La cabane bleue, opgericht in 2019, is het resultaat van een ontmoeting tussen twee gepassioneerde liefhebbers van jeugdliteratuur, Angela Lery en Sarah Hamon. Sinds haar oprichting biedt de uitgeverij even boeiende als geëngageerde boeken voor jongeren aan. Hun gemeenschappelijke doel? Ze nodigen kinderen uit om de natuur te waarderen en het milieu te respecteren.

De auteurs en illustratoren zijn uitgekozen om documentaire boeken en geïllustreerde albums te maken. Deze laatste behandelt op poëtische wijze een aantal netelige milieuvraagstukken. 

Van het verdwijnen van bedreigde diersoorten tot dierenmishandeling en de kwetsbaarheid van ecosystemen, elk onderwerp komt subtiel aan bod. Maar er is geen sprake van dat we onze kleintjes bang maken of alarmeren! Alles wordt gedaan om hen op een zachte en leuke manier bewust te maken van natuurbehoud.

Een geëngageerde en ethische kinderuitgeverij

De inzet van La cabane bleue gaat veel verder dan de pure inhoud van de boeken. Het is een hele benadering van duurzame ontwikkeling die wordt toegepast. En dat begint al bij de keuze van de gebruikte materialen en het drukproces.

Om de vervuiling in verband met het vervoer te beperken, worden de drukkerij en de produktie van de boeken in de nabijheid van de opslagplaats gevestigd. Wat de materialen betreft, kunt u rekenen op inkt op plantaardige basis en op Europees papier met PEFC- of FSC-certificaat. Boeken worden in kleine batches geproduceerd om verspilling en te grote voorraden te voorkomen.

Wat de werking betreft, is La cabane bleue een kleine onafhankelijke uitgeverij met sterke menselijke waarden. Het onderscheidt zich door zijn op samenwerking gerichte aanpak, en hecht veel belang aan respect voor en een billijke beloning van de kunstenaars.

Door deze ecologische kinderboeken te kopen, weet u zeker dat u mooie waarden doorgeeft aan uw kind. Maar bovenal maakt u reclame voor het boek Made in France en helpt u de plaatselijke economie te stimuleren. Ten slotte doet u een duurzame, ethische en ecologisch verantwoorde aankoop.

Favoriete boeken

Houdt u van de natuur en wilt u uw passie doorgeven aan uw kind? De boeken van La cabane bleue geven u de mogelijkheid om dat te doen! Ontdek twee favorieten speciaal geselecteerd door Spring in't Veld !

Wolfgang en ik, geschreven door E. Grundmann en geïllustreerd door O. Sautreuil

Wat is een betere manier om jonge kinderen bewust te maken van de dierenproblematiek dan hen onder te dompelen in de huid van hun favoriete diertjes? De collectie "Mijn mens en ik" handelt over de relatie tussen mens en dier.

Dit is een unieke docu-fictie die het verhaal vertelt van beroemde mensen door de ogen van hun huisdieren. Is uw geliefde mosterd ouder dan 7 jaar en houdt hij van geschiedenis? Laat hem de avonturen van Mozart ontdekken, zoals verteld door zijn spreeuw!

Volg de bij met je vinger, geschreven door B. Broyart en geïllustreerd door S. Vergez

Sinds enkele jaren tellen wetenschappers steeds meer bedreigde diersoorten. Wilt u dit belangrijke onderwerp met uw jonge kind bespreken? Met de collectie van leuke documentaires "Volg je vinger", is het mogelijk!

De boeken zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 3 jaar, en nodigen het kind uit om met zijn vinger een bedreigde diersoort te volgen. Spring in't Veld nodigt u uit om te beginnen met de documentaire over de bij. Leuk en goed ontworpen, het is ideaal om je onder te dompelen in het levendige leven van de bijenkorf!

 

De kinderboeken van La Cabane Bleue, die volledig gewijd zijn aan de natuur en het milieu, maken jonge kinderen bewust van het behoud van onze mooie planeet. Wat vind je van dit initiatief? Aarzel niet om het ons te vertellen in de commentaren!