Onderwijs
Fashion

Kinderhorloge: hoe kies je de juiste?

meizhi-lang-XoZwNnENaBg-unsplash

Wil uw kind net als de volwassenen een mooi horloge om zijn of haar pols dragen? Er is geen sprake van het kiezen van het eerste accessoire dat voorbij komt! Om er zeker van te zijn dat u hem het model aanbiedt dat bij hem past, zijn er enkele criteria waarmee u rekening moet houden. Spring in't veld geeft u alle sleutels om het juiste horloge voor uw kind te kiezen!

Aangesloten horloges, analoog of digitaal: een model aangepast aan de leeftijd van het kind

Hoe oud uw kind ook is, hij of zij zal waarschijnlijk blij zijn met een mooi horloge als cadeau. Maar zoals u zich kunt voorstellen, zijn niet alle modellen voor hem gemaakt. Om ervoor te zorgen dat zijn horloge hem echt ten goede komt, is het essentieel om na te denken over hoe hij het wil gebruiken.

Dit hangt voornamelijk af van hun ontwikkelingsfase en leeftijd. Als uw kind jonger is dan 5 jaar, is het waarschijnlijk nog niet helemaal vertrouwd met het begrip tijd en getallen. U kunt echter ook kiezen voor een leuk en speels model met kleine spelletjes of plaatjes.

Kies tussen 5 en 7 jaar een digitaal horloge zonder wijzers. Zo kan uw kleintje gemakkelijk zijn weg vinden in de tijd. In het algemeen leren kinderen vanaf hun zevende jaar de tijd te zien op een analoge wijzerplaat.

Als uw kind deze leeftijd heeft bereikt, moet u op zoek gaan naar een ergonomisch analoog horloge. U kunt uw kind zelfs een connected horloge geven met verschillende opties (stopwatch, sportprogramma, Bluetooth, GPS-horloge, wekker, foto's maken, enz.)

Een waterdicht, duurzaam en comfortabel horloge

Naast de technologie van het horloge is het belangrijk andere technische criteria in overweging te nemen. Deze verschillen enigszins van die welke in aanmerking worden genomen bij de aankoop van een horloge voor volwassenen (heren- of dameshorloge).

Zoals alle kinderen van zijn leeftijd zit uw kind vol energie en vitaliteit. Het dragen van een horloge mag hem of haar niet hinderen in zijn of haar bewegingen, of hem of haar verhinderen duizend en één activiteiten uit te voeren. Voor meisjes of jongens, alle kinderhorloges moeten waterdicht zijn. Ze moeten bestand zijn tegen slecht weer, zwemmen en spetteren.

Maar ze moeten ook schokbestendig zijn. Als u gaat winkelen, zoek dan naar stevige, duurzame banden en wijzerplaten. Siliconen armbanden zijn comfortabel en bijzonder geschikt voor jonge sporters. U kunt ook kiezen voor een plastic band, die zowel flexibel als resistent is.

Wat de wijzerplaat betreft, let op de afmetingen (22 tot 28 mm voor 4/7 jaar, 33 tot 40 mm voor 8/12 jaar). Merk ten slotte op dat sluitingen met gaten robuuster zijn dan krassluitingen.

Een trendy horloge, aangepast aan de stijl en smaak van het kind

De markt voor kinderhorloges is bijzonder divers. Casio, Vtech, Roxy of zelfs Lacoste (meer voor tieners), u kunt kiezen uit een groot aantal horlogemerken.

Natuurlijk zijn de technische kenmerken van het horloge belangrijk. Maar bovenal moet u een model kiezen waarvan de esthetiek uw kind zal aanspreken. Girly, urban, sportief, speels, retro vintage of klassiek, er is iets voor elke stijl.

Houdt uw kind ervan om voorop te lopen in de modewereld? Waarom ga je niet voor een mooie leren of stoffen armband? Is hij een fan van Kuifje, de Sneeuwkoningin, Disney prinsessen of superhelden? Aarzel niet om voor hem een horloge te kopen met de beeltenis van zijn favoriete personages! Dit zal hem ongetwijfeld wat meer motiveren om te leren klokkijken.

Als verjaardagscadeau, om de onafhankelijkheid te vergroten of om te leren klokkijken, er gaat niets boven het kopen van een mooi horloge. Maar wees voorzichtig: het moet worden aangepast aan de leeftijd, de stijl en de levensstijl van het kind. Meisjeshorloge of jongenshorloge? Eerst kijken of niet? De jacht op mooie kinderhorloges is geopend!