Vakantie / Reizen

Kamperen met het gezin : 4 ideeën voor deze zomer

camping

Het is bijna zomer, en u bent waarschijnlijk op zoek naar leuke ideeën voor een leuke vakantie met het gezin. Heeft u dit jaar besloten om uw jongeren kennis te laten maken met de geneugten van het kamperen ? Dat is een geweldig idee, maar je kunt niet zomaar overal heen gaan ! Om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft, moet u uw vakantiebestemming zorgvuldig kiezen. Hier zijn 4 ideeën van bestemmingen in Frankrijk en België om te gaan kamperen met uw gezin deze zomer !

Bretagne : authentieke landschappen en epische légendes

In Frankrijk worden vakanties vaak geassocieerd met Corsica, de Provence of andere zuidelijke plaatsen. Maar er zijn nog veel meer opties voor een gezinsvakantie! Wat dacht u ervan om u onder te dompelen in het hart van de Bretonse regio

Beroemd om zijn fascinerende legendes en wilde landschappen, is het ideaal om te kamperen. Voor uw kinderen is het een kans om van de gebaande paden af te gaan. Van het mysterieuze bos van Broceliande tot de adembenemende kliffen van de kustlijn, er is genoeg om ze te laten dromen. 

Profiteer van uw zomerse uitstapje om de verrukkelijke Bretonse crêpes en galettes te ontdekken. En herontdek de ongelooflijke verhalen van Merlijn de Tovenaar en Koning Arthur !

Westende : tussen artistieke ontdekkingen en themaparken

Bent u op zoek naar een leuke Belgische bestemming voor uw volgende zomervakantie ? De badplaats Westende is misschien precies wat uw gezin zoekt ! Gelegen aan zee, geniet het van de beste zonneschijn aan de Belgische kust

Of u nu houdt van tenten, caravans of campers, Westende heeft een ruim aanbod aan uitgeruste campings voor elk budget. Er zijn tal van leuke activiteiten waar het hele gezin van kan genieten. U kunt de 19 monumenten van het beroemde 'Navigator Monument' project bekijken of de 'Comic Book Walk of Fame' ontdekken. 

Bezoek in juli het Stripboekenfestival en laat uw kinderen kennismaken met nieuwe wateractiviteiten zoals surfen en kitesurfen. U kunt ook een bezoek brengen aan de kinderboerderij Lettenhof of plezier maken in de themaparken Plopsaland en Plopsaqua, op 20 km afstand.          

De Puy-de-Dôme : adembenemende vulkanische panorama's

Waarom zou u, in plaats van te luieren aan de kust, uw vakantie niet gebruiken om als gezin in beweging te komen ? Kiezen voor de Puy-de-Dôme om te kamperen is de zekerheid van een buitengewone communie met de natuur

Wilt u indruk maken op uw kinderen en hen een uitzonderlijk natuurgebied laten ontdekken ? De Puys-keten, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is ideaal om te wandelen en de bezienswaardigheden te bekijken. 

Het is een gelegenheid om vulkanen "in het echt" te zien en om prachtige dier- en plantensoorten te ontdekken. U kunt ook gebruik maken van de Sancy kabelbaan, en het Vulcania themapark bezoeken. Vergeet niet te investeren in een paar mooie camera's voor uw kinderen !

Les De Hoge Venen : de charme van de meren van Bütgenbach en Robertville

Het natuurpark van de Hoge Venen is een genot voor natuurliefhebbers en watersporters. Met zijn goed uitgeruste campings en verjongende landschappen is de camping ideaal voor gezinnen. Ongeacht de leeftijd van uw kleintjes, u zult activiteiten vinden om te delen.

De meren van Robertville en Bütgenbach bieden allerlei watersportmogelijkheden. Van vissen en kanoën tot zeilen, zwemmen en windsurfen, er is genoeg om uit te kiezen. Met de routes van Kids on Tour kunt u fietsen of wandelen terwijl u de flora en fauna van het gebied ontdekt. 

Als u deze zomer met uw gezin wilt gaan kamperen, moet u uw bestemming zorgvuldig kiezen. Van de criteria waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de aanwezigheid van ontwikkelde campings, de rijkdom aan activiteiten en de woonomgeving van essentieel belang. Wat vond u van onze ideeën voor bestemmingen in Frankrijk en België ?