Je schooltas inpakken voor de beste start van het nieuwe schooljaar

Terug naar school
Gepubliceerd op 18/08/2023 door Morgane

Je bent nog steeds op vakantie en je probeert er ongetwijfeld het beste van te maken. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden: aan alles komt een eind en de terugkeer naar school staat voor de deur. Dit jaar is er geen sprake van een vliegende start! Zorg ervoor dat de schooltas van je kleintje goed voorbereid is voor een rustige en georganiseerde start van het nieuwe schooljaar. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Volg de gids!

Stap 1: Inventariseer welke spullen je nodig hebt

Ben je klaar om de schooltas van je kleintje in te pakken? De eerste stap is een lijst maken van de accessoires en benodigdheden die hij dit jaar nodig heeft. Aarzel niet om de lijst met schoolbenodigdheden van de school te raadplegen. Notitieboeken, pennen, potloden, linialen, gummen, mappen, rekenmachines - noteer alle benodigdheden. Maak ook een inventarisatie van de benodigde boeken en lesboeken.

Stap 2: Inventariseer benodigdheden die in goede staat zijn en hergebruik ze

Je hoeft geen spullen te kopen die je al in huis hebt. Controleer voordat je nieuwe spullen koopt eerst de spullen van het vorige schooljaar. Sommige zijn misschien nog in goede staat. Aarzel niet om ze opnieuw te gebruiken! Zo bespaar je geld en voorkom je verspilling. Sorteer je spullen en vervang alleen diegene die beschadigd, versleten of vermist zijn.

Stap 3: kies een schooltas met veel opbergruimte

Om het leven van je kind op school gemakkelijker te maken, help je hem of haar bij het organiseren van de schooltas door een functioneel model te kiezen. Kies een tas met verschillende vakken of zakken om alle schoolspullen van je kind netjes op te bergen. Zo raakt je kleintje minder snel belangrijke spullen kwijt en kan hij zijn spullen snel terugvinden.

In het ideale geval reserveer je een kleine ruimte voor belangrijke documenten. Daar kan je kleine protégé zijn correspondentieboekje, toestemmingsbriefjes en andere belangrijke documenten bewaren. Als het nodig is, is alles binnen handbereik.

Stap 4: De schooltas van je kleintje labelen

Elk jaar is het hetzelfde: verschillende kinderen hebben dezelfde schooltas. Om je kind te helpen zijn favoriete accessoire te herkennen, moet je ervoor zorgen dat het duidelijk gelabeld is. Je kunt gepersonaliseerde labels, naamkaartjes of stiften gebruiken om de naam en contactgegevens van je kind op te schrijven. Dit maakt het gemakkelijker bij verlies. Voorkomen is beter dan genezen!

Stap 5: Moedig lichtheid aan

Om de gezondheid en houding van je kind te beschermen, moet je ervoor zorgen dat de schooltas niet te zwaar is. Als je wilt, kun je dit met de leerkracht van je kind bespreken om een duidelijk idee te krijgen van welke benodigdheden strikt noodzakelijk zijn. Moedig je kind het hele jaar door aan om voor elke schooldag alleen mee te nemen wat het nodig heeft. En vooral: leer ze regelmatig hun schooltas te sorteren om te voorkomen dat ze onnodige spullen verzamelen.

Onze takenlijst om niets te vergeten

Om het jaar goed te beginnen, moet je de schooltas van je kind zorgvuldig voorbereiden. Spring in 't Veld heeft een to-do lijst gemaakt om je daarbij te helpen:

  • schriften kopen voor verschillende vakken (schoolboeken, wiskunde, wetenschappen, enz.), pennenbakbenodigdheden (pennen, potloden, gommen, puntenslijpers, markeerstiften, enz.), wiskundegereedschap (liniaal, gradenboog, vierkant);
  • koop indien nodig een speciale rekenmachine;
  • ordners, mappen, verdelers en vellen papier (dubbel en/of enkel);
  • Investeer in een waterfles en een lunchtas;
  • schriftenbeschermers kopen om schriften en boeken te beschermen.

Wil je je kind aanmoedigen voor het nieuwe schooljaar? Het eerste wat je moet doen is hun schooltas goed voorbereiden. Zorg dat er alles in zit wat je nodig hebt en zet alle zeilen bij om het nieuwe schooljaar zo goed mogelijk te beginnen. Moed voor het hele gezin!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws