Hoeveel slaap moeten uw kinderen krijgen?

Gezondheid
Gepubliceerd op 14/04/2023 door Morgane

Voor hun ontwikkeling en gezondheid hebben kinderen voldoende slaap nodig. Maar het vereiste aantal uren slaap verschilt sterk van kind tot kind, afhankelijk van hun leeftijd. Spring in 't Veld toont u het ideale aantal uren slaap voor elke leeftijdsgroep van kinderen. 

Pasgeborenen (0-3 maanden)

Zoals u weet, hebben pasgeborenen een lange slaaptijd nodig. Ze kunnen 16 tot 17 uur per dag slapen, waarbij ze vaak wakker worden om te eten. Over het algemeen is hun slaap verdeeld in verschillende periodes van 2 tot 4 uur. Als u een pasgeboren baby heeft, laat hem dan zoveel slapen als hij wil. Zo bevordert u zijn groei en ontwikkeling.

Zuigelingen (4-11 maanden)

Zuigelingen beginnen 's nachts langer te slapen. Op deze leeftijd hebben ze 12 tot 15 uur slaap per dag nodig. Maar ze worden nog vaak wakker om te eten of om verschoond te worden. Om uw baby te helpen langer te slapen en minder vaak wakker te worden, moet u een regelmatige slaaproutine instellen.

Jonge kinderen (1 tot 2 jaar)

Op deze leeftijd zijn dutjes nog steeds belangrijk en hebben kinderen 11 tot 14 uur slaap per dag nodig. Ze beginnen 's nachts een meer regelmatige slaaproutine aan te nemen. Om hun jonge kinderen te helpen in slaap te vallen en te blijven slapen, kunnen ouders een rustige en kalmerende slaapomgeving creëren.

Kleuters (3 tot 5 jaar)

Kleuters hebben 10 tot 13 uur slaap per dag nodig. Ze doen overdag geen dutjes meer, maar moeten 's nachts langer slapen. Heeft u een kind van deze leeftijd? Aarzel dan niet om een regelmatige slaaproutine op te zetten. Het is belangrijk dat hij elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaat en opstaat om een goed ritme aan te houden.

Schoolgaande kinderen (6 tot 12 jaar)

Tussen 6 en 12 jaar kunnen kinderen het erg druk hebben met school, buitenschoolse activiteiten en huiswerk. Het kan moeilijk zijn om een regelmatige slaaproutine op te bouwen. Over het algemeen hebben schoolgaande kinderen 9 tot 12 uur slaap per dag nodig. Ouders moeten ervoor zorgen dat ze elke nacht voldoende tijd hebben om te slapen. Zo kunnen hun kinderen geconcentreerd en voldoende oplettend blijven op school.

Tieners (13 tot 18 jaar)

Tussen lessen, schoolwerk, buitenschoolse activiteiten en sociale interacties hebben jonge tieners een druk leven. Om hun drukke schema's bij te houden, hebben adolescenten 8-10 uur slaap per dag nodig. Voor velen van hen is het moeilijk om elke nacht voldoende slaap te krijgen. Om de slaap te bevorderen, vermoeidheid en concentratie vermijden Om de slaap te bevorderen en vermoeidheid en concentratieproblemen te vermijden, gaat er niets boven een goede slaaproutine.

 

Voor kinderen hangt het aantal uren slaap dat ze nodig hebben af van hun leeftijd en ontwikkelingsfase. Om voldoende slaap te krijgen zijn er een aantal tips die effectief zijn: een goede slaaproutine, een rustige omgeving, geen schermen voor het slapen gaan, enz. Als uw kind slaapproblemen heeft, aarzel dan niet om een gezondheidsdeskundige te raadplegen.

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws