Gezondheid

Hoe kan eczeem bij kinderen worden verlicht ?

eczema2

Veel kinderen hebben last van eczeemopflakkeringen, en dit kan al beginnen vanaf 3 maanden. Vaak zijn deze huidontstekingen goedaardig en stoppen ze spontaan in de adolescentie. Maar voor onze kleintjes, zijn ze bijzonder vervelend. Door zich te krabben, kunnen ze letsels en infecties oplopen. Hoe kunnen we hun jeuk verzachten? Hier zijn een paar tips om het eczeem van uw kind te verlichten  !

Allergene bronnen beperken

Eczeem is het resultaat van genetische aanleg en omgevingsfactoren. Het kan op lange termijn noch voorkomen, noch genezen worden. Maar er zijn enkele tips die je kunt gebruiken om de jeuk van je kleintje te verlichten

Begin met het gebruik van natuurlijke oplossingen en het zuiveren van de omgeving van je kleintje. Dit is om te voorkomen dat zijn eczeem opvlamt door zijn contact met mogelijke allergenen te beperken

Zorg er bijvoorbeeld voor dat u uw huis regelmatig verlucht, stofzuigt en voorkomt dat uw kind wordt blootgesteld aan stof, tabak of pollen. Gebruik geen geparfumeerde wasverzachter wanneer u de kleren van uw kind wast, en vermijd tapijt. Ten slotte, als uw kind nog een zuigeling is, introduceer dan geen mogelijk allergene voedingsmiddelen voordat hij of zij 6 maanden oud is.

De huid hydrateren met zachte, supervette producten

Om een droge huid te bestrijden en de jeuk van uw baby te verlichten, moet u de juiste cosmetische producten kiezen. De huid van uw kind is teer en heeft speciale aandacht nodig. 

Idealiter zou u de huid van uw kind dagelijks moeten hydrateren met een natuurlijke verzachtende crème of balsem. Gebruik voor reinigingsproducten bij voorkeur supervette zepen en beperk het gebruik van douchegels die parfum en andere chemische stoffen bevatten

Tenslotte moet men zich ervan bewust zijn dat een te droge atmosfeer de neiging heeft ontstekingshaarden te accentueren. Aarzel niet om een luchtbevochtiger te gebruiken om de omgeving zachter te maken.

Warmtebron beperken

Wees je ervan bewust dat eczeem en zweten niet samen gaan. Om de irritaties van uw kind te verzachten, moet u het uit de buurt van warm weer houden. Neem liever een douche dan een bad, en gebruik lauw water, niet te heet. 

Dek uw kind 's nachts niet te veel toe en investeer in katoenen kleding en beddengoed. Tenslotte, als u op vakantie gaat, verkies dan frisse lucht (bergen, zee) en vermijd warme en vochtige klimaten

Gebruik natuurlijke remedies

Voordat u uw toevlucht neemt tot medicijnen, gebruik dan meer grootmoedermiddelen. Als u de luier van uw kind verschoont, kunt u oliebalsem gebruiken. Dit product is gemaakt van limoenmelk en olijfolie is volledig natuurlijk en kan thuis worden gemaakt. Het laat een licht beschermend en hydraterend laagje achter op de tere huid van uw kleintje. 

Je kunt ook sheaboter, kokosolie of klei kompressen gebruiken. U kunt ook twee theelepels zuiveringszout of een paar druppels etherische olie (afhankelijk van de leeftijd van uw kind) aan het bad toevoegen. 

Wat dit laatste betreft, kan lavendel worden gebruikt vanaf de leeftijd van 3 jaar, geranium vanaf de leeftijd van 7 jaar, en palmarosa vanaf de leeftijd van 6 jaar. Merk tenslotte op dat havermout en kamille waardevolle bondgenoten zijn voor de eczemateuze huid. 

Een plaatselijke behandeling met medicijnen voorschrijven

Als laatste redmiddel, aarzel niet om een arts te raadplegen. Hij of zij zal u kunnen doorverwijzen naar een geschikte plaatselijke behandeling

Dit zijn vaak dermocorticoïde cremes, die alleen op recept verkrijgbaar zijn. Zij worden rechtstreeks op de geïrriteerde zones aangebracht, eenmaal per dag, gedurende één tot twee weken. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzing van uw arts volgt !

 

Eczeemopflakkeringen komen vaak voor bij baby's en kinderen. Ze kunnen niet genezen worden, en op deze leeftijd hebben ze niets met stress te maken. Om de jeuk van uw kind te verlichten, kunt u de omgeving beïnvloeden en natuurlijke remedies gebruiken. Als laatste redmiddel moet u niet aarzelen om een arts te raadplegen. Heb je dit probleem ooit gehad? Heb je tips die waterdicht zijn ? Vertel het ons in de commentaren !