Gezinsleven

Hoe houd je een kind bezig tijdens een maaltijd in een restaurant?

Hoe houd je een kind bezig tijdens een maaltijd in een restaurant?

Het is waar dat met het gezin naar een restaurant gaan een leuke ervaring kan zijn. Maar het kan ook bepaalde uitdagingen met zich meebrengen, zowel voor ouders als voor kinderen. Het is niet altijd een goed idee voor kinderen om lang stil te zitten. Dus je hebt een lunch of diner met je kleintje gepland en je bent bang? Maak je geen zorgen: Spring in 't Veld heeft de beste tips op een rijtje gezet om je kind te vermaken en bezig te houden tijdens een lange maaltijd. Maak aantekeningen en geniet van een rustig moment met je gezin!

Bereid een tas met activiteiten voor je kind voor voordat je naar het restaurant gaat

Neem het initiatief om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Neem voordat je naar het restaurant gaat de tijd om een speciaal voor je kind ontworpen tas met activiteiten klaar te maken. Je kunt hem vullen met spelletjes, boeken, potloden en papier of klein speelgoed. Het doel is om ze tijdens de maaltijd bezig te houden en ze te helpen wachten aan tafel.

Heb je meerdere kinderen of ben je in een vrolijke bui? Aarzel dan niet om een paar pocket gezelschapsspelletjes in je verrassingstas te stoppen! Schaken, dammen, tic-tac-teen of kaartspellen - sommige klassiekers passen in een klein etui en zorgen voor urenlang vermaak. Je kinderen kunnen tot hun grote vreugde met elkaar spelen of de volwassenen uitdagen.

Pak kleurboeken en tekenmateriaal in

Neem een kleurboek, kleurpotloden en viltstiften mee om je kind te helpen zich artistiek uit te drukken. Veel restaurants bieden kleurboeken aan, maar het is altijd een goed idee om je eigen kleurboeken mee te nemen.

Je kunt zelfs tekenspelletjes doen door ze te vragen bepaalde voorwerpen te tekenen of een verhaal in beeld te brengen. Door deel te nemen aan de kunstsessie van je kleintje, moedig je hem aan om langer geconcentreerd te blijven.

Maak raadsels en puzzels

Ideeën nodig om je kind rustig te houden tijdens het eten? Aarzel niet om een voorraadje leeftijdsgeschikte raadsels en puzzels in te slaan.

Als je geen ideeën hebt, kun je boeken met raadsels of logicaspelletjes kopen die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Met deze spelletjes kun je de geest van je kind stimuleren en kritisch denken aanmoedigen terwijl je plezier hebt. Waarom zonder?

Stop boeken en tijdschriften in de tas van je kind

Een andere beproefde tip is om een paar boeken in te pakken die geschikt zijn voor de leeftijd van je kleintje. Van prentenboeken tot activiteitenboeken en kindertijdschriften, pas je aan aan de smaak van je engeltje.

Laat hem tijdens het eten door de pagina's bladeren, verhaaltjes lezen of puzzels oplossen. Je houdt niet alleen zijn geest bezig, maar moedigt hem ook aan om te leren lezen, schrijven en spreken.

Gebruik schermen met mate

Om kinderen voor een beperkte tijd bezig te houden, kunnen elektronische apparaten een grote hulp zijn. Maar gebruik ze niet te veel! Het is belangrijk om ze met mate te gebruiken en de hoeveelheid schermtijd voor je kleintjes te beperken.

Als je voor deze praktische oplossing kiest, stuur je kind dan in de richting van educatieve toepassingen of spelletjes die hun cognitieve ontwikkeling stimuleren. Ons advies: gebruik deze optie als laatste redmiddel, als andere activiteiten niet werken of als je een moment van rust nodig hebt.

Je kind bezig houden tijdens een lange maaltijd in een restaurant kan een echte uitdaging zijn. Maar met een beetje voorbereiding en creativiteit lukt het vast en zeker. Om ervoor te zorgen dat jullie een ontspannen tijd hebben, moet je je kind activiteiten aanbieden die passen bij hun leeftijd en smaak. De beste manier is om verschillende ideeën te combineren om hun aandacht tijdens de maaltijd vast te houden. Smakelijk eten voor het hele gezin!