Feest
Vakantie / Reizen

Halloween: onze benodigdheden voor een geweldig feest

clint-patterson-LuvEj39BEq4-unsplash

Op de avond van 31 oktober, de vooravond van Allerheiligen, is het traditie dat kinderen zich verkleden in enge kostuums en gaan trick-or-treating. Wat dacht je ervan om dit jaar een feestje te geven en Halloween in stijl te vieren? Vind alle ideeën van Spring in't Veld. 

De magie van pompoen snijwerk

Aan de vooravond van Allerheiligen is het gebruikelijk een pompoen te snijden om de vensterbank te verlichten en de kinderen bang te maken. Wist u dat de oorsprong van de pompoen niet Amerikaans is, maar Iers, en dat het oorspronkelijk een raap was? Elk klein kind kan een pompoen kiezen en er een angstaanjagend beeld van maken. Wees voorzichtig, deze activiteit wordt snel vies, dus denk eraan om je tafel en de vloer te beschermen als je het niet buiten kunt doen. Stel voor dat de kinderen ogen, een neus en een mond tekenen met uitwisbare stiften. Help ze met het snijden. Laat ze niet onbewaakt achter met scherp gereedschap. Als u de avond wilt opvrolijken, kunt u een wedstrijd organiseren en prijzen uitreiken aan elk kind voor "de origineelste pompoen", "de engste pompoen", "de grappigste pompoen", enz. Als de pompoenen klaar zijn, zet ze dan op een donkere plaats, groepeer ze en steek ze van binnenuit aan. Rillingen gegarandeerd! 

De snoepjesronde 

Wat het thema van het feest ook is, uw kinderen moeten een zak hebben om al het snoep in te verzamelen. Om het Halloweenfeest op te vrolijken, kun je een workshop aanbieden en een tas maken voordat je gaat trick-or-treating. Voor de allerkleinsten: versier snoepemmers met stickers, versier stoffen zakken of zelfs kussenslopen met verf en diverse accessoires zoals stempels, pompons, linten, glitters, enz.
Als je niet in een gebied woont waar je gemakkelijk kunt trick-or-treating, organiseer dan een trick-or-treating route door het huis waar een volwassene hen in elke kamer, versierd voor de gelegenheid, begroet met een veelheid aan traktaties. 

Een eng buffet! 

Een Halloweenfeest is niets zonder paddensoep, slakkenslijmketel, spinnenpizza's... Wees fantasierijk en bereid een angstaanjagend buffet voor! Wat het beste werkt zijn snacks met Halloween-thema, zoals hotdogs met bloedworstjes in tomatensaus, spinnen met zwarte olijven, minipompoenen met clementines, heksenbezems met pretzels en kaas, spoken met chocolade-ogen... Er zijn zoveel ideeën die je op Pinterest kunt vinden om je kleine monsters te trakteren!

En nu begint het feest...