Een verblijf in Wallonië met kinderen: 4 plaatsen om te bezoeken

Familie uitjes
Gepubliceerd op 28/06/2023 door Morgane

Wallonië is een prachtige Franstalige regio van België, met een aantal prachtige plekken om te verkennen met het hele gezin. Ben je op zoek naar vermaak, culturele ontdekkingen of momenten van ontspanning in de natuur? Deze regio heeft alles om jong en oud te plezieren. Ontdek onze selectie van de 4 beste plekken om te bezoeken in Wallonië met je kinderen!

Pairi Daiza

Pairi Daiza ligt in Brugelette en is een must voor een dagje uit met het gezin. In dit zoölogische en botanische park leven meer dan 5.000 dieren van over de hele wereld. Je kinderen kunnen er reuzenpanda's, olifanten, giraffen en allerlei andere fascinerende diersoorten bewonderen.

Naast de dieren heeft het park prachtige tuinen, tropische kassen en spannende educatieve shows om het hele gezin te vermaken. Het is de perfecte plek om je nieuwsgierige kleintjes mee op reis te nemen!

De grotten van Han

De Grotten van Han liggen in de provincie Namen en bieden een unieke ondergrondse ervaring. Onder begeleiding van een gids kun je indrukwekkende galerijen verkennen en uitzonderlijke geologische formaties ontdekken. Je kinderen zullen zich vergapen aan de stalactieten en stalagmieten die deze duizend jaar oude grotten sieren.

Aarzel na je bezoek niet om gebruik te maken van het aangrenzende dierenpark, waar Europese diersoorten zoals bizons en wolven leven. Vergroot je algemene kennis met het hele gezin en doe leuke ontdekkingen!

Provinciaal domein van Chevetogne

Dit uitgestrekte landgoed in de buurt van Ciney zit boordevol leuke activiteiten voor gezinnen. Je kunt met je kinderen door de prachtige tuinen wandelen en genieten van een boottochtje op het meer. Er zijn ook leuke speeltuinen en je kunt de verschillende themagebieden van het park verkennen.

Plan je een familiebezoek aan Wallonië op een warme zomerdag? Je kleintjes zullen ongetwijfeld graag afkoelen in de buitenzwembaden van het Domaine de Chevetogne. Het is de ideale plek om een dag in de buitenlucht door te brengen en samen met het gezin van de natuur te genieten.

Het Chlorophylle park

Het Chlorophylle park ligt in Manhay en is een ruimte die is gewijd aan de bewustwording van de natuur en het bos. Je kinderen kunnen hun energie kwijt op de avonturenparcoursen en genieten van de vele speeltoestellen. Van waterspelletjes tot hangbruggen en plantendoolhoven, ze kunnen zich geen moment vervelen.

Dankzij de spannende activiteiten in het park leren ze terwijl ze plezier hebben. Het Chlorophylle park is een ideale plek voor een gezinsuitstapje waar educatie en plezier hand in hand gaan.

Plan je een reis naar Wallonië met je kinderen en vraag je je af wat je moet bezoeken? Mis de 4 prachtige plekken in onze selectie niet. Als je ons advies opvolgt, kun je er zeker van zijn dat je onvergetelijke momenten beleeft met je gezin. Dus pak je koffers en ga op avontuur in Wallonië met je kleintjes!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws