Gezinsleven

Een huisdier kiezen voor het hele gezin

Animaux de compagnie

Je hebt besloten om een huisdier te adopteren? Maar weet u eigenlijk wel welke soort u moet kiezen? Als u in de stad woont, kies dan een dier dat zich gemakkelijk aanpast aan het leven in een flat. Woont u daarentegen op het platteland, dan is de keuze groter, aangezien uw omgeving gastvrijer is voor verschillende dieren. Hier is het advies van Spring in't Veld voor degenen die nog twijfelen!
 

 

Klaar om voor een huisdier te zorgen?

 

Voordat u een huisdier adopteert, is het belangrijk de tijd te nemen om te beslissen. Je moet je huisdier niet in een opwelling kiezen. Om zeker te zijn, moet je verschillende vragen kunnen beantwoorden:

 • Hoeveel tijd zult u aan uw huisdier kunnen besteden?
 • Wat zal het nodig hebben (diergeneeskundige verzorging, voedsel, accessoires, enz.)?
 • Heb je het budget?
 • Heb je een oplossing als je op vakantie gaat?

Als elke vraag een oplossing heeft, dan moedigt Spring in't Veld u aan om dit avontuur aan te gaan. Om uw huisdier zo goed mogelijk te kiezen, is het van essentieel belang rekening te houden met zijn toekomstige omgeving en zijn toekomstige ruimte.

 

Een klein huisdier hebben

 

Het hebben van een huisdier is een belangrijke leerervaring voor uw kind. Uw kind zal leren voor zijn of haar nieuwe metgezel te zorgen en hem of haar te respecteren. Dit zal uw kind verantwoordelijker maken, aangezien hij zal moeten controleren of er nog voedsel, water, enz. is. Ook zal het dier snel een vertrouweling worden. Voor de afwisseling van katten en honden, biedt Spring in't Veld een reeks kleine huisdieren:

 • Een dwergkonijn :
  Dit huisdier is een groot succes. Hij is aanhankelijk, zachtaardig, intelligent en gemakkelijk te temmen. Wist je dat het dwergkonijn een ideale metgezel is om onhandelbare kinderen te kalmeren?

 

 • Een proefkonijn :
  Dit is een ander dier dat vriendelijk en aanhankelijk is met alle kinderen. De cavia is een moeilijker dier om tam te maken, omdat hij een beetje schuw is, maar als hij eenmaal gewend is, vindt hij het heerlijk om te knuffelen!

 

 • Een hamster :
  Pas op, een hamster is niet per se het leukste huisdier, in tegenstelling tot wat je zou denken. Dit kleine knaagdier is zeer actief en leeft 's nachts. Hij houdt ervan om op een wiel te lopen of over de tralies van zijn kooi te klimmen. Een hamster zoekt niet per se contact, wat uw kinderen snel kan teleurstellen.

 

 • Een goudvis :
  Voor peuters is het hebben van een goudvis een goede introductie tot het verzorgen van huisdieren. Uw kind kan hem voeren en u helpen de tank schoon te maken.

 

 • Een vogel :
  Een parkiet, bijvoorbeeld, kan een geweldig huisdier zijn als je erin slaagt hem tam te maken. Papegaaien worden niet aanbevolen voor kleine kinderen. Voordat u zich vastlegt, moet u niet vergeten bij de verkoper na te vragen hoe lang het dier meegaat. Sommige vogels kunnen je een leven lang bijblijven!

 

Wat uw keuze ook is, laat uw kleintje niet alleen met het dier. Afhankelijk van de ondernomen acties, kunnen sommigen bijten of krabben. Spring in't Veld dringt erop aan: neem de tijd die nodig is om de stap te zetten, want het is geen beslissing die lichtvaardig moet worden genomen. Eenmaal genomen, is het het verhaal van je leven.