Onderwijs

Een Engelse penvriend voor uw kind: een goed idee !

correspondant

Zoals u wellicht weet, is Engels de derde meest gesproken taal ter wereld, na Mandarijn-Chinees en Spaans. Maar het is ook de taal van zaken, technologie en internationale reizen. Dus is het belangrijk om het onze kinderen van jongs af aan te leren. Zoekt u een manier om uw kind te motiveren? We hebben een geweldig idee voor je : zoek een leuke Engelse penvriend voor ze !

Wat is het doel van een Engelse penvriend voor kinderen ? 

Zoals u zich kunt voorstellen, is het volgen van lessen niet voldoende om een vreemde taal te leren. U moet de taal ook regelmatig en zonder enige druk oefenen. Wilt u alleen maar zien dat uw kind vooruitgang boekt in het Engels? Er zijn verschillende oplossingen voor u beschikbaar. 

U kunt uitstapjes naar Engelstalige landen organiseren, of uw kind uitnodigen om films en series in de oorspronkelijke taal te bekijken. Maar u kunt ook een beproefde methode toepassen : zoek een Engelse penvriend voor uw kind

Met hun nieuwe internationale vriend zullen ze schriftelijk (brieven, e-mails, enz.) of mondeling (video of telefoon) kunnen praten en het Engels in het echte leven kunnen oefenen. Beiden zullen zich op hetzelfde niveau bevinden en vooruitgang kunnen boeken zonder gêne of angst om het slecht te doen. 

Dankzij zijn correspondentie zal uw kind zijn taalniveau op een leuke en motiverende manier kunnen versterken. Om zijn woordenschat te verrijken, de grammaticaregels die hij in de klas heeft gezien toe te passen, en zijn accent te corrigeren, is dit ideaal! Lang leve de taal van Shakespeare !

Hoe vind je een Engelse penvriend voor je kind of tiener ?

U bent verleid door dit idee, en u vraagt zich af hoe u een Engelse penvriend kunt vinden voor uw kind of uw jonge tiener? Met het internet is het nog nooit zo gemakkelijk geweest! 

Er zijn een groot aantal betrouwbare platforms, ideaal om u te begeleiden in deze prachtige taalkundige en menselijke ervaring. U kunt ook lid worden van gespecialiseerde forums of Facebook-groepen. Maar wees voorzichtig: om de veiligheid van uw jonge protégé te waarborgen, moet u zelf de correspondent kiezen en de zaak met de ouders bespreken. 

Het is ook belangrijk dat u de gesprekken in het begin tenminste een beetje volgt en dat u uw kind begeleidt. Neem de tijd om met uw kind te praten en hem/haar essentiële raad te geven : geef zijn/haar adres niet, hang op als de onderwerpen ongepast zijn, enz.

Ten slotte is het duidelijk dat uw kind, om zijn Engels te verbeteren en tegelijkertijd zijn leven te verrijken, goed moet kunnen opschieten met zijn penvriend. Zorg ervoor dat uw kind en zijn/haar Engelssprekende vriend(in) van dezelfde leeftijd zijn en een aantal gemeenschappelijke interesses hebben. Als ze allebei van paardrijden, voetbal of muziek houden, zullen ze zeker boeiende en levendige gesprekken hebben !

Van lange-afstandscorrespondentie naar een uitwisseling van familie tot familie

Sommige gezinnen beperken zich tot een correspondentie, terwijl anderen het naar een hoger niveau willen tillen. Als uw kind goed kan opschieten met zijn of haar penvriend, kunt u een taalreis overwegen.

Als ze oud genoeg zijn, kunnen ze op eigen gelegenheid bij hun gastgezin logeren. Dit zal hen de gelegenheid geven hun Engelssprekende vriend in levende lijve te ontmoeten, maar ook om Engels te leren in totale onderdompeling

Als u wilt, kunt u ook met uw gezin gaan en samen een ander land ontdekken. In Nieuw-Zeeland, Engeland of zelfs de Verenigde Staten zal de hele familie baat hebben bij intensieve cursussen Engels! In ruil daarvoor zal de penvriend van uw kind ongetwijfeld blij zijn dat hij uw moedertaal kan oefenen terwijl hij met u op vakantie is. Het is een win-win situatie !

 

Wilt u uw kind helpen zijn of haar Engels te verbeteren ? Schrijf uw kind niet alleen in voor taallessen ! Het vinden van een Engelse penvriend voor uw kind is een ideale oplossing voor leuk en effectief leren. Vind je dit een goed idee ? Heb je ooit zo'n ervaring gehad? Vertel ons er alles over in de commentaren !