Behuizing
Onderwijs
Spellen / Speelgoed

Creatieve spellen: wat zijn de voordelen voor kinderen?

Capture d’écran 2023-01-31 à 13.58.31

Van boetseren tot schilderen, via origami, zijn uw kinderen fan van creatieve workshops? Dit is geweldig nieuws! Ongeacht hun leeftijd helpen deze kleine ambachten hen om nieuwe vaardigheden te leren. Spring in't veld onthult 4 grote voordelen van creatieve spelletjes voor kinderen!

Ze verminderen de stress van kinderen en bevorderen hun concentratie

Kinderen moeten zich de hele week aan de regels houden. Tussen school, huiswerk en buitenschoolse activiteiten door is hun schema vaak druk. Om de druk te verlichten en hun zorgen te kalmeren, gaat er niets boven leuke creatieve spelletjes.

Door hun kleine handboeien te gebruiken om allerlei creaties te tekenen, bouwen en ontwerpen, kunnen kinderen eindelijk uitpakken. Creatieve spellen stellen de hersenen in staat om los te laten en zich te concentreren op een leuke taak.

Voor de peuter is het een kans om zijn concentratievermogen te ontwikkelen. De gedachten worden gekanaliseerd op één doel: de conceptie van een werk. Creatieve workshops, gratis of onder begeleiding, zijn ideale activiteiten om je te concentreren op het huidige moment.

Ze ontwikkelen de verbeelding en helpen autonomie te verwerven

Om vervulde volwassenen te worden, moeten kinderen absoluut hun verbeeldingskracht cultiveren. Dankzij creatieve hobby's kunnen ze hun creativiteit stimuleren en hun verbeeldingskracht oefenen. Ze leren luisteren naar hun verlangens en intuïtie, maar ook zoeken naar oplossingen. Het is aan hen om iets nieuws te creëren en hun artistieke potentieel te onthullen.

Ze zijn meesters in hun eigen creatie en leren op een constructieve en positieve manier van hun vrijheid te profiteren. Dit is een kans om te leren dingen alleen te doen, initiatief te tonen en je ideeën uit te voeren. Creatieve activiteiten stellen je in staat om autonomie te verwerven en jezelf te vertrouwen.

Ze ontwikkelen motorische vaardigheden en coördinatie

Heb je besloten om een ​​leuke DIY-workshop te organiseren om je jonge kinderen bezig te houden? Naast zijn rustgevende deugden, is deze handmatige en creatieve activiteit ideaal om nieuwe vaardigheden te verwerven. Je kleine kunstenaarszaden zullen hun behendigheid en hun knowhow kunnen ontwikkelen.

Dit is een kans om hun fijne en grove motoriek te verbeteren en hun bewegingen beter te leren coördineren. Aarzel niet om kinderen van jongs af aan creatieve workshops aan te bieden. Als uw kind nog een baby is, aarzel dan niet om hem kennis te laten maken met de geneugten van het boetseren van klei.

De ouderen zullen ongetwijfeld genieten van het maken van maskers van papier-maché of decoratieve objecten voor hun kamer? Aarzel niet om tutorials op internet bij te vullen of om uw kinderen te abonneren op gespecialiseerde tijdschriften!

Ze stellen je in staat om je persoonlijkheid en je gevoel van eigenwaarde te cultiveren

Als kinderpsychologen vaak beginnen met papier en stiften, is dat niet voor niets. Tekeningen en artistieke prestaties zeggen veel over hun makers.

Door je kind te vragen een object, een tekening of een sculptuur te ontwerpen, bied je hem een ​​kostbaar expressiemiddel aan. Hij kan zijn emoties non-verbaal loslaten, zichzelf ontdekken en zijn persoonlijkheid laten gelden. Uiteindelijk is hij trots op wat hij heeft gemaakt en voelt hij zich bevrijd. Dit soort activiteiten is een goede manier om het gevoel van eigenwaarde van kinderen te vergroten.

Aarzel niet om samen met uw kinderen te genieten van deze creatieve spelletjes. Dit geeft je een geweldige kans om ze beter te begrijpen en te leren kennen, terwijl je band wordt versterkt.

Goed voor het moreel, voor de hersenen en voor het gevoel van eigenwaarde, creatieve spellen voor kinderen hebben grote deugden. Bij volwassenen helpen ze ook bij het bestrijden van hersendegeneratie. U begrijpt: het hele gezin heeft er baat bij. Dus waarom jezelf ervan beroven?