Sport

Binnensporten : breng je kinderen op een leuke manier in beweging !

ARTICLE LPM SPORT MAISON

Om gezond te blijven en stress te verlichten, gaat er niets boven regelmatige fysieke activiteit . En dat geldt ook voor onze jonge mosterd. Maar aan het einde van het jaar wordt het weer grillig en is het moeilijker om buiten door te brengen. Gelukkig kun je rekenen op binnensporten om je kinderen actief te houden !

Binnensport : welke voordelen voor kinderen ?

Sportbeoefening wordt sterk aanbevolen door gezondheidsautoriteiten, ongeacht de leeftijd. Maar voor onze jonge mosterd gaat het niet alleen om gezondheid. Fysieke activiteit draagt bij aan ontwaken, motorische ontwikkeling en zelfs het leren van emotioneel management.

Sport is zowel een hulpmiddel voor ontwikkeling en groei, als een leuke en bevredigende hobby. Klimmen, basketballen, zwemmen, tennis of gymnastiek, er is een breed scala aan sportpraktijken. Maar als het weer niet goed is, is het beter om te kiezen voor binnensporten.

Door thuis binnensportsessies te organiseren, laat je je kleintjes stoom afblazen en in vorm blijven. Geen ideeën meer? Wees gerust: veel leuke activiteiten kunnen zonder hoofdpijn worden georganiseerd.

Welke sportactiviteiten om thuis te oefenen ?

 Tijdens de koude en regenachtige dagen van het jaar is er geen sprake van skeeleren, mountainbiken of het bezoeken van een buitenspeeltuin. Het is beter om warm te blijven en je te concentreren op fysieke en leuke activiteiten binnenshuis.

U weet niet op welke disciplines u zich moet oriënteren ? Le Petit Moutard heeft meer dan één truc in petto ! Hier zijn enkele ideeën voor fysieke en sportieve activiteiten om uw jonge mosterd (en uw tieners) aan te bieden

Yoga: vanaf 6/7 jaar, ideale oefening om angst te kalmeren en de overtollige energie te kanaliseren. De beste houdingen voor kinderen zijn de kikkerpositie, de kat-koe , de kaars, de boom en de houding van de foetus ;

Dans en Zumba: voor alle leeftijden, stelt je in staat om medeplichtigheid te versterken en los te laten als een gezin. Als je wilt, kun je met je gezin een mooie choreografie maken ;

De circus- en hindernisbanen en motoriek : vanaf 4/5 jaar, interessant om ontwaken, zelfvertrouwen en balans te bevorderen. Je kunt alle apparatuur gebruiken (ballen, hoepels, kussens, jongleerballen, trampoline, enz.) en grappige kleine uitdagingen organiseren ;

Gym: vanaf 3/4 jaar, ideale sport om de concentratie en flexibiliteit te verhogen. Je kunt springen, dieren imiteren, ter plekke rennen, je armen opheffen, jezelf aanzetten, etc. Voor peuters, aarzel niet om gebarende kinderliedjes te gebruiken ;

Tot slot kun je altijd rekenen op de klassieke en tijdloze games die je op zijn grondvesten deden schudden

kindertijd. Van hinkelen tot hoelahoepen, elastiekje of springtouw, je hebt keuze te over. Dit is een kans om je familiebanden te versterken en tegelijkertijd mooie herinneringen te creëren!

Podcasts, platforms, toepassingen : media ten dienste van de binnensport

Tijdens schoolvakanties of weekenden is er geen sprake van de hele dag lekker op de bank zitten! Je kinderen moeten trainen en leuke sporten spelen.

Ontbreekt het je aan inspiratie of motivatie en heb je geen zin om sportactiviteiten te organiseren? Geen paniek! Tegenwoordig heb je veel audio- en video-inhoud die specifiek is gewijd aan binnensporten voor kinderen.

Van smartphone-apps tot YouTube-video's , gespecialiseerde platforms en podcasts, je hebt een keuze. Haal je joggen uit de kast en laat je leiden door deze professioneel ontwikkelde sportcontentmaterialen.

Voor jonge mosterd heeft het beoefenen van regelmatige sporten gezondheids- en morele voordelen . Tijdens regenachtige dagen of slecht weer zijn binnensporten een waardevolle bondgenoot. Breng je spring in't veld in beweging!