Cooking

Batch koken, of de kunst van het koken van alle maaltijden van de week in een keer.

annie-spratt-UyEmagArOLY-unsplash (1)

Als de vraag "Wat eten we vanavond?" een bron van stress voor u is geworden, is het hoog tijd om de organisatie van uw maaltijden te heroverwegen. Batch cooking is een kookmethode waarbij alle maaltijden van de week in één keer worden bereid. Meestal zijn het makkelijke maaltijden die je na je werkdag alleen nog maar hoeft op te warmen of in elkaar te zetten. Laten we deze methode, die uw leven veel gemakkelijker zal maken, eens nader bekijken!

 

Batch cooking vindt gewoonlijk plaats in het weekend, in een tijdsbestek van 2 tot 4 uur. Alvorens met deze activiteit te beginnen, is het belangrijk de weekmenu's te plannen, alle ingrediënten te verzamelen en te zorgen voor een aantal schotels, bakjes en luchtdichte potjes om de bereide maaltijden en voorgesneden groenten in te bewaren. Door jezelf op deze manier te organiseren, zul je efficiënter worden en zal batchkoken veel leuker zijn in je eentje, of met je gezin!

 

Enkele voordelen van batch-koken :

Tijd besparen

Batchkoken heeft vele voordelen, waarvan de belangrijkste is dat het tijd bespaart. Door het weekend te organiseren, kost de bereiding van de maaltijd immers maar enkele minuten per dag. Aangezien alles van tevoren is gepland, worden uw boodschappen ook efficiënter beheerd, waardoor u doordeweeks minder vaak naar de supermarkt hoeft. Deze bespaarde tijd maakt het mogelijk meer ontspannen te zijn, uw mentale belasting te verlichten, tijd voor uzelf te hebben wanneer u thuiskomt van het werk en meer beschikbaar te zijn voor de kinderen.

 

Vermindering van afval

Door uw maaltijden van tevoren te plannen, koopt en gebruikt u alleen het voedsel dat u nodig hebt. En omdat ze snel gaar zijn, zit je niet met vergeten voedsel in de koelkast dat meestal in de vuilnisbak belandt. U bereidt de juiste hoeveelheden, en als u nog wat restjes over hebt, kunt u die gemakkelijk bij de volgende maaltijd verwerken.

 

Een gezonder en gevarieerder dieet

Laten we eerlijk zijn: als je geen ideeën hebt voor een maaltijd, is de verleiding groot om een schotel ham- en kaaspasteitjes te maken. Het is een makkelijke maaltijd, zonder hoofdpijn, en wat meer is, de kinderen vinden het heerlijk! Maar als het op een evenwichtige voeding aankomt, komt er meer bij kijken dan dat. Dankzij batchbereiding kunt u gemakkelijk variëren en verse, lokale en seizoensgebonden producten op het menu zetten. Dit betekent dat u niet naar de supermarkt hoeft te gaan voor industriële gerechten vol additieven. Lang leve zelfgemaakt eten, het is zo lekker!


Taakverdeling

Bij batchkoken kan het hele gezin deelnemen, zowel aan de ontwikkeling van het menu als aan de bereiding van de verschillende maaltijden. De kinderen schillen en hakken alle groenten, terwijl papa het vlees kookt en mama het pizzadeeg en de taartbodem maakt voor de quiche op donderdag. Het is een leuke gezinsactiviteit die kinderen leert koken in een goed humeur!

 

Als ook u uw dagelijks leven wilt verbeteren en wilt proberen om in batches te koken, dan raden wij u dit prachtige, eenvoudige en gedetailleerde boek aan. Dus, ga naar buiten, maak je klaar, batch cookez!

 

2270967