Behuizing
Feest

April Fools' Day: 4 DIY om 1 april te vieren

Faire connaitre le site internet

Tussen Pasen, de voorjaarsvakantie en de terugkeer van het warme weer is april een maand van goed humeur. En die begint op 1 april! Het is tijd om je beste grappen tevoorschijn te halen en een speciale 1 april activiteit te lanceren. Spring in’t Veld geeft u 4 ideeën voor knutselwerkjes om 1 april met uw kinderen te vieren!

Een papieren 1 aprilgrap om op de rug van je slachtoffers te plakken

In de categorie van onontkoombare grappen is de beroemde Aprilgrap die op de rug wordt geplakt een tijdloze klassieker.  Wat denk je ervan om je kinderen te helpen hun vrienden voor de gek te houden?

Je hebt niet veel nodig om in de stemming te komen. Alles wat je nodig hebt is papier, een schaar, plakband en iets om je vis op te tekenen. Zodra je de materialen hebt, leun je achterover en laat je je fantasie de rest doen.

Teken een prachtige vis met kleurrijke schubben, een staart en mooie vinnen. Breng vervolgens een klein stukje tape aan en kies je volgende doelwit. Eenvoudig en doeltreffend!

Origami April Fools om het huis te versieren

Zijn je kinderen ouder dan 7 jaar? Aarzel dan niet om ze de kans te geven om elegante origami aprilgrappen te maken! Begin met wit of gekleurd papier en zoek een online handleiding. De handleiding moet aangepast zijn aan de leeftijd en gedetailleerd genoeg.

Zodra je creaties klaar zijn, voeg je een vleugje fantasie toe. Je kunt er stickers op plakken, ze versieren met glitter of ze inkleuren. Maak tot slot een klein gaatje in het ontwerp en rijg het in met nylondraad. Het enige wat je hoeft te doen is je mooie Aprilfools ophangen!

Vismaskers voor het hele gezin

Je hoeft niet te wachten op Mardi Gras of Halloween om je te verkleden! Ben je op zoek naar knutselideeën om de eerste dag van april te vieren? Hier is een knutsel die uw kinderen misschien aanspreekt: maak speciale maskers voor 1 april.

Begin met het tekenen van twee mooie vissen tegenover elkaar op dik papier. Ze moeten perfect symmetrisch zijn, want elk bedekt de bovenste helft van het gezicht. Versier ze zoals je wilt.

Knip dan de omtrek uit en maak een gaatje in het oog van elke vis. Elk gaatje moet iets groter zijn dan de grootte van je eigen oog. Knoop tot slot een touwtje rond de staart van elke vis om het masker vast te maken. En klaar is kees!

Een zelfgemaakt hengelspel

Om uw kinderen op 1 april bezig te houden, kunt u een manuele activiteit combineren met een behendigheidsspel. Spring in’t Veld stelt voor zelf een hengelspel te ontwerpen.

Begin met het tekenen en uitknippen van uw vissen op schuimplaten. Als je wilt, kun je er grappige bewegende ogen op plakken. Bevestig vervolgens een paperclip op een sticker van schuimrubber en plak die op elke vis. Versier je vissen zoals je wilt met zelfklevende schuimrubbervellen.

Als ze klaar zijn, ga je verder met het ontwerpen van je hengels. Knip je haken uit schuimrubberpapier en kleef er een magneet op. Bevestig vervolgens je haken aan stokken met draad of wol. Nu hoef je alleen nog maar te hopen op een goede visvangst in april!

 

Elke gelegenheid is goed voor het delen van creatieve en handmatige activiteiten met je familie. Om 1 april op de juiste manier te vieren, organiseert u samen met uw kinderen leuke knutselwerkjes. Lang leve 1 april!