Feest

9 activiteiten voor een onvergetelijk logeerpartijtje

soirée pyjama

Een logeerpartij organiseren is altijd een goed idee. Het is een geweldige manier om de kinderen tevreden te houden en ze een leuke en onvergetelijke ervaring te bezorgen. Bent u op zoek naar ideeën voor originele en leuke activiteiten voor hun volgende logeerpartij? Spring in 't Veld heeft een korte lijst met interessante suggesties samengesteld!

Een filmsessie

Voor een leuke en gezellige tijd, aarzel niet om uw kinderen een bioscoopsessie aan te bieden. Zet eerst een gezellig hoekje klaar met kussens en dekens, zodat de kinderen comfortabel kunnen zitten. Bied vervolgens een selectie films aan die geschikt zijn voor hun leeftijd en laat ze stemmen op hun favoriet. Vergeet tot slot niet wat lekkers mee te nemen om voor het scherm op te eten.

Bordspellen

Bordspellen zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken. Kies spellen die passen bij hun leeftijd en voorkeuren. Of het nu gaat om bordspellen, geheugenspellen, strategiespellen of coöperatieve spellen, het is aan jou om de juiste te vinden. Als je oudere kinderen hebt, zijn kaartspellen ook een tijdloze klassieker.

Een karaoke-avond

Als je kinderen graag zingen en dansen, kun je een leuke karaokeavond organiseren. Je hoeft hiervoor niet te investeren in mooie apparatuur. Je kunt online gratis karaoke vinden of een app downloaden voor je tv. Zorg ervoor dat je liedjes aanbiedt die je kinderen kennen.

Videospelletjes

Videogames zijn een favoriet bij veel kinderen, en zijn geweldig om in groepen te spelen. Als je een spelcomputer hebt, wil je misschien een spelletjesavond houden met je kinderen. Maar laat ze niet naar hartelust spelen! Zorg ervoor dat u spelletjes kiest die geschikt zijn voor hun leeftijd en stel een redelijke tijdslimiet vast voor het spelen.

Maak vriendschapsarmbandjes

Om vriendschappen te versterken en een leuk souvenir te maken, kunt u uw kinderen leuke bijpassende armbandjes laten maken. Dit is een bijzonder populair knutselwerkje voor jonge kinderen. Om het op te zetten, koopt u borduurgaren en kralen. Laat de kinderen vervolgens zien hoe ze hun mooie creaties kunnen maken.

Enge verhalen vertellen

Een favoriete logeeractiviteit is het vertellen van enge verhalen. Maar vertel ze niet als ze gevoelig zijn! Voor een nog dramatischer effect vraag je de kinderen om in de kinderen in de tuin of in een donkere kamer te gaan zitten. Zorg ervoor dat ze elkaar leeftijdsgebonden verhalen vertellen. Het logeerpartijtje moet leuk en vriendelijk zijn. Je wilt niet dat ze getraumatiseerd of overstuur vertrekken!

Creatieve workshops

Wat het evenement ook is, creatieve workshops zijn geweldig voor jong en oud. Aarzel niet om er voor uw logeerpartij een aantal te organiseren. Het kunnen kleine knutselwerkjes zijn, zoals maskers maken, stoffen tassen versieren of poppen maken. Kinderen kunnen ook schilderen, tekenen of allerlei collages maken.

Een avondje rollenspel

Om de verbeelding van de kinderen te stimuleren en een goede sfeer te creëren, is een rollenspelavond een interessant idee. U kunt uw kinderen voorstellen het detectivespel, het dirigentenspel of het spionnenspel te spelen. Aarzel niet om hen te voorzien van kostuums, schmink en maffe accessoires.

Maak lekkere hapjes klaar

Om een leuk logeerpartijtje te hebben, hebben kinderen snacks en drankjes nodig. Waarom laat je ze niet zelf koken en hun eigen snacks bereiden? Ze zullen waarschijnlijk graag pizza's, broodjes of cakejes maken. Vergeet de basisingrediënten niet, zoals pizzadeeg, kaas, tomatensaus, brood, pindakaas, chocolade en fruit.

Er is alleen een beetje planning en organisatie nodig voor een geslaagd en gedenkwaardig logeerpartijtje voor uw kinderen en hun vrienden. Kies een paar ideeën voor leuke activiteiten, en bied je kinderen die aan. Een fijne avond!