Spellen / Speelgoed

7 Wonders Architects : het is een prachtig spel

7W architecte Titre (1)

Je hebt maar één idee voor ogen: een wonder bouwen dat zo grandioos is dat het je stempel op de geschiedenis zal drukken. Je roem staat nu op het spel!

7 Wonders Architects is het nieuwe spel in het 7 Wonders universum, na zijn grote broer en Duel. Veel eenvoudiger dan zijn voorgangers, richt het zich op een veel meer familie-georiënteerd publiek.

Men is verblind door het redactionele werk zodra de doos wordt geopend. Elke Wonder (en dus elke speler) heeft een individuele doos met zijn "persoonlijke" pak kaarten en Wonderfiches. Dankzij deze dozen is er geen risico dat de tellers verloren gaan in de speldoos! En ze maken de set-up ongelooflijk snel: je neemt een paar gemeenschappelijke tokens, elke speler neemt een doos, legt zijn pak kaarten aan zijn linkerzijde, en daar ga je!

7W archi éclaté

Het spel verloopt even snel en eenvoudig: trek een kaart van de stapel links, rechts of in het midden van de stapel. Met de grondstof- (grijs) en goud- (geel) kaarten kun je de verschillende stadia van je Wonder bouwen, Overwinningspunten vrijspelen en enkele krachten die specifiek zijn voor elk Wonder. De blauwe kaarten geven directe overwinningspunten, en staan u toe het Kattenfiche te nemen, dat een klein voordeel geeft aan de eigenaar ervan. De rode kaarten (militaire) laten toe om conflicten te beginnen, die punten geven aan de machtigste beschavingen. Tenslotte kunt u met de groene kaarten (wetenschappelijke) Progress tokens krijgen die bepaalde krachten bieden.

De keuzes zijn dus eenvoudig en snel, terwijl ze toch genoeg strategie bieden om veel plezier te hebben. Het spel eindigt zodra een speler klaar is met het bouwen van zijn Wonder, en degene met de meeste Overwinningspunten wint. Het kan niet eenvoudiger.

Deze eenvoud wordt uiteraard betaald met meer kans en een lager niveau van strategie. Als uw kinderen al 7 Wonders spelen, is het misschien beter Architects over te slaan. Anders, ga ervoor!

We vonden

  • Gewoon krankzinnig materiaal!
  • Zeer eenvoudige regels, en een opmerkelijke vloeiendheid van de mechanica
  • Een ontdekking van het 7 wonderen universum in een veel gezinsvriendelijker spel, speelbaar vanaf 8 jaar, of zelfs nog iets minder!

We vonden minder

  • Nogal wat willekeur
  • Een beetje lang met 6 of 7 spelers
7W archi boite

Datasheet

Leeftijd: 8 jaar

Duur: 25 minuten

Aantal spelers : 2 tot 7

Auteur : Antoine Bauza

Illustraties : Etienne Hebinger

Uitgever: Repos Production

Foto's/afbeeldingen (c) Repos Production