7 ideeën om met een kind de trein of het vliegtuig te nemen

Vakantie / Reizen
Gepubliceerd op 23/05/2022 door Assiétou

De feestdagen staan voor de deur en het is tijd om u goed voor te bereiden. Bent u van plan om met uw kinderen te reizen ? Om te voorkomen dat uw reis verkeerd afloopt, moet u hem goed organiseren ! Ontdek onze beste tips en ideeën voor reizen met de trein of het vliegtuig met uw kinderen !

Pak een koffertje vol verrassingen voor je kleintje

Laten we eerlijk zijn: reizen per trein of vliegtuig met een jong kind kan een echte hindernisbaan zijn. Maar met een paar tips kan je reis een heel andere betekenis krijgen. Wat denkt u ervan om van deze geweldige gelegenheid gebruik te maken om uw jonge kind verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen ?

Geef ze een mooie grote koffer. Vul het met alles wat ze nodig hebben, inclusief hun favoriete speelgoed en dekens. Je kunt ook een paar verrassingen inlassen om onderweg te ontdekken.

Neem een reeks spelletjes mee

Hoe je ook reist, je moet altijd een paar goed gekozen spelletjes meenemen. Dit is de beste manier om de reis sneller te laten verlopen. Maar wees voorzichtig. Wees praktisch !

U wilt geen grote opgezette dieren of zware voorwerpen meenemen die moeilijk te dragen zijn. Alles moet in de reistas of koffer van uw kind passen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, kunt u kleurboeken, tijdschriften of gezelschapsspelletjes (vergeet de stiften niet) meenemen.

Maak een kit van zoetigheden om te knabbelen en te drinken

Duurt uw trein- of vliegreis niet langer dan een uur ? Dat is geen reden om de onloochenbare waarheid te negeren : een rustige reis betekent een volle maag ! Zorg ervoor dat je een kleine voedseloverlevingspakket samenstelt.

Neem water, snacks en lekkere hapjes mee. Als je een streng persoon bent, gebruik dan de feestdagen om te ontspannen. Van chips tot snoepjes tot koekjes, verwen je kleine zoetekauw !

Neem een voorsprong en plan plaspauzes

Stel je voor : je staat al een paar uur in de rij bij de kassa, en je bent eindelijk aan de beurt, als plotseling... Je zoontje vertelt je dat hij naar het toilet moet ! Wat dacht je ervan alles te doen om dit rampscenario te vermijden ?

Plan toiletpauzes tijdens uw reis ! En om jezelf onnodige stress te besparen, neem voldoende tijd om vooruit te plannen. Zo kunt u rekening houden met eventuele onvoorziene omstandigheden.

Neem koptelefoons en/of oordopjes mee

Is uw peuter gevoelig voor lawaai ? Heeft hij rust nodig om te rusten, te slapen of zich te concentreren op zijn bezigheden ? Aarzel niet om hem een koptelefoon of oordopjes tegen lawaai aan te bieden.

Met deze eenvoudige accessoires kan hij zich onderdompelen in zijn eigen bubbel, en beter genieten van de reis. U kunt hem ook een masker en een klein reiskussen geven.

Vul een kleine "boo-boo" zak

Wanneer je als gezin reist, moet je op elk mogelijk scenario voorbereid zijn. Door reisziekte, kleine verwondingen en valpartijen kan uw kind over allerlei kwaaltjes klagen. Maar laat dat je niet tegenhouden ! Anticipeer op zoveel mogelijk kleine problemen, en pak een EHBO-doos in.

Je kunt er verband, Arnica, tissues, een spuitfles, medicijnen tegen misselijkheid en papieren zakjes in doen. Voor als het vliegtuig opstijgt, neem wat kauwgom of een flesje mee.

Maak van schermen en podcasts je metgezellen

Wat dacht u ervan om van uw reis te profiteren om te ontspannen en van de gebaande paden af te gaan ? Wees flexibel en stop met je schuldig te voelen : schermen kan je reis redden !

Aarzel niet om een kleine console of tablet mee te nemen om uw kind bezig te houden. U kunt ook podcasts en verhalen downloaden om naar te luisteren.

 

Bent u van plan om met uw kind met de trein of het vliegtuig te gaan ? Organiseer en plan vooruit voor een zorgeloze gezinsvakantie !

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws