Familie uitjes

5 tentoonstellingen om met uw kinderen te bezoeken

5 tentoonstellingen om met uw kinderen te bezoeken

Nu de feestdagen voorbij zijn en de portemonnee wat lichter, is tentoonstellingen een goede keuze voor goedkope kinderactiviteiten. Hier zijn er vijf om te ontdekken!

Aangezien musea en andere expositieruimten tot de weinige culturele actoren behoren die door de jongste gezondheidsmaatregelen gespaard zijn gebleven, kunnen wij u alleen maar aanraden zich naar hen te haasten! Om u te helpen bij uw keuze, stellen wij u vijf tentoonstellingen voor die u aan het begin van het jaar moet ontdekken:

 

Antoine de Saint-Exupéry, De kleine prins onder de mensen - Brussels Expo - Brussel 

Tijdelijke tentoonstelling : Vanaf 25 februari 2022

Prijzen: Gratis voor kinderen tot 6 jaar / 10 € tot 18 jaar / 13 € tot 25 jaar / 17 € 25 jaar en meer / 15 € 65 jaar en ouder

Omdat wij geen artikel over dit thema kunnen beginnen zonder u over dit evenement te vertellen, stellen wij u eerst de tijdelijke tentoonstelling "Antoine de Saint-Exupéry, De kleine prins onder de mensen" voor.

Via een ludiek parcours dat rijk is aan elementen, nodigt de tentoonstelling u uit om niet alleen het leven van Antoine de Saint-Exupéry te ontdekken, maar ook zijn werk "De kleine prins" en de voortdurende invloed die de twee op elkaar hebben gehad. Via een meeslepende ruimte wordt u toeschouwer van een uitwisseling tussen de auteur en de Kleine Prins.

Het bezoek aan de tentoonstelling, dat wordt opgeluisterd door een interactieve workshop waar de bezoekers worden uitgenodigd zich uit te drukken en te reageren, zal zeker eindigen met sterren in de ogen.

Meer informatie op de website van het evenement: https://expo-petitprince.com/expo/

 

Het Internationale Museum van Carnaval en Masker - 

Binche Permanente tentoonstelling : Folklore en carnaval in Wallonië

Prijzen: Gratis voor kinderen tot 6 jaar / 3,50 € tot 12 jaar / 7 € tot 18 jaar / 8 € voor volwassenen

Het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker is een museum dat u niet mag missen in Binche en Henegouwen. Het biedt zowel permanente tentoonstellingen als ludieke tijdelijke tentoonstellingen. De permanente tentoonstelling "Folklores et carnavals de Wallonie" is een aanrader, want met zijn overvloed aan kleuren en prachtig gepresenteerde kostuums is het een bron van nieuwsgierigheid voor jong en oud.

Bezoeken kunnen vrij of onder begeleiding van een gids worden gemaakt (niet vergeten te reserveren!).

Vermijd echter met de allerkleinsten (afhankelijk van hun gevoeligheid) het deel van het museum waar de maskers worden bewaard ("Maskers uit de hele wereld" tentoonstelling), dat zou hen kunnen afschrikken.


Er vinden ook regelmatig tal van activiteiten plaats, die u kunt raadplegen op de website van het museum: https://www.museebinche.be/

 

 

Choco Story - Brussel

Permanente tentoonstelling

Prijzen: Gratis voor kinderen tot 6 jaar / 6,50 € tot 12 jaar / 8,50 € tot 26 jaar en voor senioren / 9,50 € voor volwassenen

We maken geen grapje: we gaan ons richten tot de lekkerbekken en de fijnproevers! En wat is een betere manier om de geschiedenis van 's werelds populairste delicatesse te ontdekken dan via een leuke leerervaring: chocolade!

Daarom raden wij u het chocolademuseum Choco Story in Brussel aan, waar u het maken van chocolade van A tot Z kunt ontdekken, maar ook zijn oorsprong, zijn subtiliteiten, zijn geschiedenis of zelfs... zijn smaak! Ja, het proeven is bij het bezoek inbegrepen.

Het museum biedt ook verschillende workshops en activiteiten aan, die u kunt vinden op de website: https://choco-story-brussels.be/nl

 

 

Muziekinstrumentenmuseum - Brussel 

Permanente tentoonstelling

Prijzen: Gratis voor kinderen tot 18 jaar / 15 € voor kinderen tot 64 jaar / 13 € voor 65 jaar en ouder

Muziek ontdekken aan de hand van de instrumenten die haar vormgeven: het kan in het Muziekinstrumentenmuseum! Hier kunt u uw kinderen kennis laten maken met de geschiedenis van de muziek en hen van jongs af aan bewust maken van deze vierde kunst.

Met een rijke permanente collectie van instrumenten uit de hele wereld wil het museum de geschiedenis van een van de populairste kunsten aller tijden voor iedereen toegankelijk maken.

Meer info op: http://www.mim.be/nl

 

Le Musée du Jouet - Ferrières 

Permanente tentoonstelling

Prijzen: Gratis voor kinderen tot 3 jaar / 2 € tot 12 jaar / 6 € per volwassene

In de provincie Luik, niet ver van Durbuy, ligt dit kleine museum dat niets te benijden heeft van andere instellingen in de hoofdstad.

Het museum is opgebouwd rond verschillende collecties en biedt de bezoekers de mogelijkheid om niet alleen Belgisch speelgoed te ontdekken, maar ook speelgoed van over de hele wereld! Een kans om

Ontdek vintage speelgoed of speelgoed waarvan uw kinderen nooit zouden denken dat ze ermee zouden spelen.

Het museum heeft ook een winkel als u uw kinderen een minder courant stuk speelgoed wilt geven.

Let op: bezoeken zijn alleen op afspraak!

Bezoek de website van het museum voor meer informatie: https://www.museedujouet.info/reservation

 

Wij hopen dat deze reeks bezoekplaatsen u zal inspireren om nog meer tentoonstellingen met uw kinderen te ontdekken!