Onderwijs
Gezinsleven

4 positieve affirmaties om het zelfvertrouwen van je kind op te krikken

affirmations-positives

In een wereld vol obstakels en uitdagingen is het essentieel dat we onze kinderen helpen zich zelfverzekerd te voelen. Door hen elke dag positieve affirmaties in te ademen, geven we hen een frisse wind, terwijl we hen de kracht van woorden bijbrengen. Het gaat erom hun successen te waarderen, hen te helpen hun mislukkingen te boven te komen en hen te tonen dat wij hen vertrouwen. Hier zijn 4 positieve affirmaties om dagelijks uit te spreken om het zelfvertrouwen van je kind op te krikken!

« Ik zal altijd van je houden, wat je ook doet »

Om gelukkige en tevreden volwassenen te worden, zullen kinderen in hun leven met allerlei uitdagingen te maken krijgen. Tussen de schoonheidsdictaten, de excessen van de sociale netwerken en de race om het imago, hebben zij meer dan ooit behoefte aan vertrouwen in zichzelf

Om dit te doen, is het belangrijk om hen elke dag een flinke dosis positiviteit te geven. Met positieve affirmaties kunt u het zelfvertrouwen van uw kleintje vergroten en hem tegelijkertijd de kracht van woorden leren. Hij begrijpt dat woorden een persoon kunnen opbouwen of vernietigen en zal voorzichtiger zijn bij het kiezen ervan. 

Als ouder kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dat "Ik hou van je, wat je ook doet" de meest waardevolle toverspreuk is. Daardoor begrijpt je kind dat hij of zij kan handelen, zonder bang te hoeven zijn om van je liefde verstoken te blijven. Deze positieve bevestiging is een echte emotionele ontlading, die hem in staat stelt zichzelf te ontdekken in volledige sereniteit en in zijn eigen tempo. We kunnen het nooit genoeg zeggen: onvoorwaardelijke liefde is de basis van eigenwaarde!

« Je mag fouten maken »

Om vooruitgang te boeken en op te bouwen, moet uw kind fouten maken en doorzetten. Als hij het gevoel heeft dat u te veel aandringt op zijn mislukkingen en dat u teleurgesteld bent, zal hij waarschijnlijk brutaal worden, of zelfs zichzelf onderschatten. 

Om hen te helpen rustig op te groeien, moet u hen er zo vaak mogelijk aan herinneren dat zij het recht hebben om fouten te maken. Hij moet begrijpen dat hij niet perfect hoeft te zijn om jouw liefde te verdienen. Laat hem na elke mislukking zien dat dit resultaat niet onvermijdelijk is, en dat hij de volgende keer kan slagen. 

Maar het belangrijkste is: luister naar zijn standpunt zonder hem te onderbreken, en laat hem zijn emoties uiten. Neem dan de tijd om hen eraan te herinneren dat iedereen zijn zwakke en sterke punten heeft, maar dat het belangrijkste is om het te proberen!

« Je bent in staat om het te doen »

Vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn essentiële kwaliteiten om iemands doelen in het leven te bereiken. En ze kunnen van jongs af aan worden gekweekt ! Staat uw kind op het punt een grote uitdaging aan te gaan en wilt u hem/haar helpen die te volbrengen? Zeg hem dat hij het kan, ook al duurt het een tijdje

Hij kan het vandaag misschien niet, maar op de een of andere manier zal hij de juiste manier vinden om het onder ogen te zien. Vertrouw op hem en laat hem de juiste manier vinden om te handelen!

dat voor hen werkt! Uw kind is een individu met zijn of haar eigen manier van functioneren. Laat los en geef ze de moed om verder te gaan!

« Ik zie dat je een poging doet »

Een van de gouden regels van positief en zorgzaam ouderschap is het waarderen van de inspanningen van je kind. Om het gevoel van eigenwaarde van uw kind op te krikken, moet u hem laten zien dat u zowel zijn prestaties als zijn bedoelingen opmerkt

Door te beginnen met te wijzen op zijn overwinningen, geef je hem vertrouwen in zichzelf. Maar je geeft hem ook de kracht om zijn fouten te accepteren en zachtjes te corrigeren. Uw kind begrijpt hoe moedig het is om vol te houden, en het risico te nemen om fouten te maken. Geef ze een geruststellende blik en bekrachtig hun successen!

 

Eigenwaarde is een formidabel wapen om de uitdagingen van het leven aan te gaan. Het wordt vanaf zeer jonge leeftijd ontwikkeld, met name door het aannemen van een welwillende taal. Wat vind je van deze positieve affirmaties? Heb je nog andere om te delen? Voel je vrij om jezelf te uiten in de commentaren!