Behuizing
Feest

4 ideeën voor activiteiten om Pasen te vieren met uw kinderen

pâques

In tegenstelling tot Kerstmis, Maria Lichtmis of Halloween, ligt de datum van Pasen niet vast. In 2022 vieren we dit hoogtepunt van het jaar op zondag 17 april. Pasen is een populaire feestdag geworden voor zowel de christelijke als de joodse gemeenschap en wordt gevierd door gezinnen van alle geloofsovertuigingen en door gezinnen zonder geloofsovertuiging. Het is ook een tijd om de lente en de wedergeboorte van de natuur te vieren. Vraagt u zich af hoe u Pasen kunt vieren met uw gezin ? Spring in’t veld geeft u 4 ideeën voor leuke activiteiten om samen met uw kinderen te doen !

 Een onvergetelijke paaseierenjacht organiseren

Laten we eerlijk zijn, Pasen draait om eieren zoeken voor kinderen. Wil je je kleintjes een traktatie geven ? Begin met je vol te stoppen met eieren, konijntjes en chocoladekippen ! Bestrooi ze met snoepjes en snoepjes en verstop ze in uw tuin of op uw terras. 

Als je al deze heerlijke schatten hebt verstopt, ga je op pad en nodig je je kleine fijnproevers uit om ze te verzamelen. Maak van de gelegenheid gebruik om de beroemde paasklokken te luiden, en laat uw kleintjes hun kostbare mandjes vullen ! 

Leuke paaseieren versieren

Om een feestelijke sfeer te creëren en samen met uw gezin van de feestdagen te genieten, gaat er niets boven een mooie, gepersonaliseerde decoratie. Ben je op zoek naar een knutselwerkje of creatieve activiteit voor Pasen ? Hoe zit het met het aanpassen van een aantal mooie decoratieve eieren ? Wat ook de leeftijd van uw kleintjes is, ze zullen het zeker leuk vinden om hun handen vuil te maken. 

Van gekleurde stiften tot tubes verf, stickers en glitter, haal alle materialen die je nodig hebt tevoorschijn. Dit leuke knutselwerkje is ideaal om de creativiteit van uw kinderen aan te wakkeren en tegelijkertijd hun fijne motoriek te stimuleren.  

Paasdecoraties maken

Paaseieren zijn lang niet de enige versieringen die je als gezin kunt maken om de gelegenheid te markeren. Als het gaat om creatieve en manuele workshops, is er keuze genoeg. Houden uw kinderen van knippen, plakken en vouwen ? Dat is perfect ! Laat ze kennismaken met de kunst van origami of maak mooie slingers

Je kunt ook kuikens, konijnen, kippen en andere dieren van karton maken. Aarzel niet om wc-papierrollen, eierdozen of piepschuimresten te recycleren. Volg je creatieve ideeën en laat je innerlijke kind de vrije loop !

Kleurrijke en heerlijke recepten maken

Na de inspanning, het comfort ! Pasen is in de eerste plaats een gezellige feestdag, ideaal om tijd door te brengen met geliefden en om familiebanden aan te halen. Het is een gelegenheid om een heerlijke, feestelijke maaltijd te delen en de kleine handjes van uw kinderen aan het werk te zetten !   

Bent u op zoek naar chocolade paasnestjes, lentekoekjes of paashaas cupcakes ? Kies originele en leuke recepten, verdeel de taken onder uw kinderen en ga aan de slag ! Voor een leuk en kleurrijk effect, aarzel niet om een beetje natuurlijke voedselkleurstof of eetbare verf te gebruiken. Maak tenslotte van de maaltijd gebruik om uw kinderen het verhaal van Pasen, de betekenis en de tradities te vertellen. 

 

Met eieren zoeken, chocolade proeven en allerlei knutselwerkjes wordt het een drukke tijd met Pasen. Maak van de gelegenheid gebruik om als gezin nieuwe energie op te doen en de creativiteit van uw kleintjes de vrije loop te laten ! Wat vind je van onze ideeën voor activiteiten om Pasen te vieren met je kinderen ?