4 goede voornemens voor sereen ouderschap in 2023

Gezinsleven
Gepubliceerd op 10/01/2023 door Assiétou

Het nieuwe jaar ligt al achter ons... Het is tijd om 2023 met open armen te verwelkomen. Zoals elk jaar heb je je misschien voorgenomen om goede voornemens te maken. Nu het nieuwe jaar aanbreekt, wat denk je ervan om een betere ouder te zijn? Weg met de druk en de stress, en concentreer je op je welzijn! Hier zijn 4 goede voornemens voor een serener ouderschap in 2023.

Tijd nemen voor jezelf en jullie leven als koppel

Dit jaar heb je nog steeds maaltijden te koken, papieren te tekenen, picknicks voor te bereiden en huiswerk te begeleiden. De mentale belasting voor ouders, vooral moeders, kan moeilijk te dragen zijn.

Maar u kunt de negatieve gevolgen voor uw gezondheid en uw gezinsbalans beperken. Daarvoor is er één gouden regel: zorg voor jezelf. Wat denk je ervan om jezelf in dit nieuwe jaar enkele momenten van rust en welzijn te gunnen?

Of het nu gaat om een sportsessie, een dagje spa, een restaurant met vrienden of een romantische avond, neem wat tijd voor jezelf! Als je een relatie hebt, vergeet dan niet de vlam levend te houden. We kunnen het niet genoeg zeggen: een gelukkige ouder maakt een gelukkig kind.

Stop met je schuldig te voelen en leer los te laten

Als ouders hebben we de neiging om onszelf voor alles onder druk te zetten. Of het nu gaat om hygiëne, scholing, voeding of discipline, we willen onze kinderen het beste geven. Dat is allemaal goed en wel, maar de druk om de perfecte ouder te zijn kan je schuldig doen voelen.

Het is tijd om onszelf meer te vergeven. Leren loslaten en fouten accepteren is de beste manier om onze kinderen aan te moedigen hetzelfde te doen. Laten we dit jaar besluiten geen onredelijke eisen meer te stellen.

Laten we onszelf het recht gunnen om sommige dagen een losse huiskamer te hebben, of pizza's te bestellen als het ons aan motivatie ontbreekt om te koken. Als het om onderwijs gaat, laten we een meer filosofische benadering kiezen. Laten we onze kinderen toestaan fouten te maken, zelfstandig te handelen en te leren door zelfdiscipline.

Genieten van de goede tijden en het cultiveren van kleine pleziertjes als gezin

Natuurlijk houdt ouderschap in dat je weet hoe je grenzen stelt, opvoedt en begeleidt. Maar daar blijft het niet bij! Met de dagelijkse routine, en de kleine zorgen, hebben we soms de neiging dit te vergeten...

Kinderen bieden ons ook een ongelooflijke lach, momenten van vreugde en prachtige medeplichtigheid. Maar we moeten toch de tijd nemen om deze speciale momenten optimaal te benutten. Wat goede opvoedingsvoornemens betreft, laten we niet vergeten onze kinderlijke geest te cultiveren en ons te richten op het wezenlijke.

Laten we ons vullen met familie-uitjes, leuke activiteiten en geweldige discussies. Bij Spring in't Veld doen we er alles aan om u een heleboel goede ideeën aan te reiken om samen met uw kleintjes tijd door te brengen.

Moeilijke momenten en kleine zorgen relativeren

Laten we in 2023 proberen onze opvoedingsmoeilijkheden te relativeren. Kinderen maken verschillende ontwikkelingsfasen door, en elke fase heeft zijn eigen zorgen.

Van bedplassen en duimzuigen tot driftbuien, nachtmerries en schoolfobie, wij voorspellen een emotioneel jaar. Gelukkig heeft alles een einde, en elke moeilijke fase gaat meestal voorbij. Laten we dit in gedachten houden om beter te relativeren, en laten we onze pijn in geduld nemen.

Een nieuw jaar staat voor de deur, met zijn uitdagingen en kansen. Laten we in 2023 goede voornemens maken voor een zachter en serener ouderschap. Laten we onze kinderen vervulde ouders geven!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws