Cooking

3 speciale paasrecepten om samen met uw kinderen te koken

annie-spratt-UyEmagArOLY-unsplash

Pasen is een feestelijke en belangrijke datum, zowel voor religieuze gezinnen als voor alle anderen. Het is een tijd om de terugkeer van het warme weer te vieren en een aangename tijd met je geliefden door te brengen.
Om deze gelegenheid te vieren, wat dacht je ervan om wat lekkers te bereiden met uw familie? Spring in’t Veld  heeft 3 speciale paasrecepten geselecteerd om samen met uw kinderen te koken!

Voor het aperitief: een paasgroentetuin met hummus

Er gaat niets boven een goede maaltijd om weer op krachten te komen na het beroemde paaseieren zoeken. Op zoek naar originele ideeën voor uw feestelijk aperitief?
De paasgroentetuin is een eenvoudig, lekker en vooral leuk recept!  Het is een heerlijke trompe-l'oeil op basis van hummus en kleine groenten om te crunchen.

Om uw hummus te bereiden voor 4 personen:

  • meng 300 g kikkererwten ;
  • voeg 3 tahini (sesamcrème) toe, het sap van een halve citroen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel komijn, zout;
  • Voeg geleidelijk 3 eetlepels olijfolie toe terwijl u mixt.

Om uw trompe-l'oeil tuin te maken, zet u 4 sneetjes volkorenbrood ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en vermaal ze tot een fijn poeder.

Bedek je hummus met dit poeder, dat de aarde voorstelt. Snijd tot slot de kleine groenten van uw keuze en plant ze in uw tuin. Worteltjes, radijsjes of kerstomaatjes, aan jou de keuze!

Om te beginnen: mimosa-eieren in de vorm van kuikens.

Onder de symbolen van Pasen zijn konijnen, kippen en vooral, eieren. Om uw gezinsmaaltijd goed te beginnen, wat dacht u van het bereiden van heerlijke mimosa eieren?

Dit is een klassiek recept, dat vooral bij de kleintjes in de smaak valt. En om ze een blik waardig te keuren, aarzel dan niet om te kiezen voor een speelse presentatie!

Om paasmimosa-eieren te maken, is niets eenvoudiger. Kook de eieren 10 minuten en dompel ze onder in koud water. Verwijder de schaal, snijd ze kruislings door en verwijder de dooiers. Meng de dooiers met mayonaise, citroensap, zout en peper.

Vul vervolgens de bodem van de eiwitten en bedek ze met hun doppen. Snijd tot slot kleine stukjes wortel en olijven om de ogen en snavels van je schattige kuikentjes te plaatsen.
Het is klaar!

Als toetje: chocoladenestjes

De meeste jonge kuikens zijn dol op koken, en de uwe zijn waarschijnlijk geen uitzondering op de regel. Pasen is voor hen een uitgelezen kans om hun handen vuil te maken!

Om chocolade nestjes te maken, hoef je niet naar de supermarkt te plunderen. Alles wat je nodig hebt is cornflakes (100 g), chocolade (50 g), boter (100 g) en
paaseitjes met suiker.

Begin met het breken van de chocolade in vierkantjes in een kleine kom. 
Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en smelt deze in een bain-marie, onder regelmatig roeren. Giet vervolgens de cornflakes in een grote kom en bestrijk ze met het mengsel van chocolade en boter. Maak kleine hoopjes van je gecoate cornflakes op een met bakpapier beklede schaal, en vorm er mooie nestjes van.

Zet ze tenslotte 3 uur in de koelkast. Als het tijd is om te eten, leg je gewoon een paar suikereitjes in het midden van je nestjes. Jouw versie van de
van de beroemde zandrozen moet de mensen blij maken!


Nu Pasen nog maar een paar dagen verwijderd is, zijn uw kinderen ongetwijfeld vol verwachting. Om hen te helpen hun energie te kanaliseren, aarzel dan niet om hen een familiekooksessie aan te bieden.
Kies enkele gemakkelijke paasrecepten en trakteer uzelf op een heerlijke gezinsmaaltijd!