Gezinsleven

3 shows om vanuit je luie stoel te bekijken

soire movie

Met de grijze dagen en het sombere weer hebben we niet altijd zin om onze neus buiten de deur te steken... Wat dacht je er dus van om gezellig op de bank te kruipen en drie shows te ontdekken op streaming? We hebben onze selectie voor u hier!

Voor de afwisseling van tekenfilms en andere animatiefilms en om je neus niet buiten te hoeven steken als het regent, is er niets beters dan streaming shows! Een goede manier om uw kinderen kennis te laten maken met de wereld van het vermaak, maar ook om ze te introduceren bij de meest angstigen en terughoudenden. Aarzel niet om de voorstellingen of de trailers ervan te bekijken alvorens ze aan uw kinderen aan te bieden: zo vermijdt u onaangename verrassingen als uw kinderen een angst of fobie hebben die in scène zou kunnen worden gezet. Ga lekker in je huiskamer zitten en druk op play! Hier zijn drie shows voor u om te ontdekken:

 

De Patamodd - Cie Les Déménageurs

10 € - vanaf 3 jaar

Les Déménageurs, bekend van hun liedje "Bonjour tout va bien" en hun show "Lili et les Escargots", bieden - als reactie op de annulering van hun komende tournee - hun nieuwe show "Le Patamodd" aan voor streaming!

Natuurlijk moet je betalen om het te bekijken, maar met een goede reden: om hen te steunen! Wie heeft niet een van hun liedjes geneuried voor zijn peuter? Het zou jammer zijn ze te zien verdwijnen door gebrek aan financiering.

In de voorstelling ontdekken we het verhaal van Georges en zijn Patamodd, een personage dat met boetseerklei tot leven wordt gewekt. De Patamodd wordt aanvankelijk met vreugde onthaald, maar blijkt dan in een slechte bui te zijn en probeert op het toneel problemen te veroorzaken.

Met de hulp van de kleine toeschouwers zullen de muzikanten er alles aan doen om hem naar buiten te lokken en zijn humeur te veranderen...

Hier verkrijgbaar: https://vod.lesdemenageurs-officiel.be/fr/event/detail/N9Mjxw/le-patamodd

 

De schatten van de wereld - Cie Dans les bacs à sable

Gratis - vanaf 3 jaar

De Compagnie Dans les bacs à sable biedt, via haar YouTube-kanaal, een overvloed aan inhoud voor een jong publiek. Van shows tot verhalen, tientallen en tientallen video's zijn gratis beschikbaar! Aarzel niet om een kijkje te nemen: alle lengtes van video's zijn beschikbaar, van shows van vijftig minuten tot verhalen van vijf minuten.

Maar wij hebben besloten één show in het bijzonder voor u te selecteren: "Schatten van de Wereld"!

Vaar met zang en muziek over de zeeën in het gezelschap van drie acteurs. Een muzikaal moment om met uw kinderen te delen, en dat u ook in staat zal stellen om nieuwe inhouden te ontdekken!

Hier verkrijgbaar: https://youtu.be/U97qpj5gcj0

 

Super Ego – David Delabrosse

Gratis - vanaf 3 jaar

Niet echt een show, maar eerder verschillende live shows om te ontdekken.

David Delabrosse en zijn muzikanten stellen inderdaad elke woensdag om 19 uur een livestream voor, die nadien gratis kan worden herhaald op hun website. In deze levens ontdekken we de voortzetting van de avonturen van Ego de Potvis (hij is al sinds 2013 onderweg!). Dus hij heeft een hoop te vertellen! )

Door middel van metaforen uit het dagelijks leven wil Ego de Potvis gevoelige onderwerpen voorzichtig bij kinderen aansnijden. Op het ritme van popmuziek, dansbaar en levendig, zal Ego praten over zijn familie, zijn vrienden en de mensen die hij elke dag ontmoet.

Een zachte show, te delen met muziek!

Hier verkrijgbaar: https://egolecachalot.com/live-stream/