Familie uitjes

3 leuke uitstapjes met het gezin in België

3 leuke uitstapjes met het gezin in België

Veelzijdig en rijk, België biedt een veelheid aan mogelijkheden voor uitstapjes in de buitenlucht voor gezinnen. Ben je op zoek naar mooie plekjes om te wandelen met je kinderen? Spring in 't Veld heeft een selectie gemaakt van de 3 mooiste gezinswandelingen in België! Volg de gids en boordevol ontdekkingen, avontuur en plezier met je kleintjes!

De Belgische kust en zijn stranden

De Belgische kust is het perfecte kader voor een gezinsuitstap. Aarzel niet om de fijne zandstranden te bezoeken. Badplaatsen als Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist bieden kilometerslange zeeboulevards. Je kinderen vinden het vast geweldig om te rennen, in de golven te springen en zandkastelen te bouwen.

Op zoek naar iets anders? Profiteer van je verblijf om de kustattracties te bezoeken. Vermaak je met je kleintjes in de pretparken en minigolfbanen. En vergeet niet de heerlijke Belgische wafels en heerlijke zeevruchten te proeven die de Belgische kust te bieden heeft. Er is voor elk wat wils!

Woluwepark en openluchtmuseum Sart Tilman

Droom je van een rustigere wandeling? Ga dan naar het prachtige Woluwepark in Brussel! Het staat vol met uitgestrekte groene ruimten, vredige vijvers, speeltuinen en paden die perfect zijn voor gezinswandelingen. Aarzel niet om tijdens uw uitstapje een heerlijke picknick in de open lucht te organiseren. Je kunt ook genieten van een fietstocht terwijl je de plaatselijke flora en fauna ontdekt.

Breng in de buurt zeker een bezoek aan het openluchtmuseum Sart Tilman. Hier ontdek je sublieme moderne beeldhouwwerken in een 100% natuurlijke omgeving. Je kleintjes kunnen leren over hedendaagse kunst terwijl ze genieten van de schoonheid van het park. Combineer natuur en cultuur!

Provinciedomein Bokrijk

Spring in 't Veld heeft nog een idee voor je: wat dacht je ervan om het provinciedomein Bokrijk te ontdekken? Het ligt in Vlaanderen en is ideaal voor een gezinsuitstap. Hier kun je genieten van een unieke mix van natuur en cultureel erfgoed. Je wandelt er met je kinderen door uitgestrekt groen, langs beboste paden en vredige meertjes.

Het park herbergt ook een openluchtmuseum dat het traditionele leven in België van de laatste eeuwen nabootst. Je kinderen kunnen historische huizen, boerderijen en windmolens ontdekken. Ze kunnen ook deelnemen aan interactieve activiteiten en workshops om meer te leren over de geschiedenis van de streek en traditionele ambachten.

Tot slot heeft het domein Bokrijk speeltuinen, sportvelden en picknickplaatsen. Dat wil je toch niet missen!

Zin in natuur en buitenlucht? België heeft een aantal uitzonderlijke plekken voor onvergetelijke en verkwikkende gezinsuitstapjes. Maak ongelooflijke herinneringen met je kinderen!