Cooking

3 leuke ijsrecepten om met je kinderen te maken

3 leuke ijsrecepten om met je kinderen te maken

Het warme weer begint zich eindelijk te laten zien! Waarom maak je daar geen gebruik van om samen met je kinderen verfrissende en lekkere recepten te maken? Het is een leuke en leerzame activiteit, ideaal om uw kinderen bezig te houden. Als je geen ideeën hebt, zal onze kleine selectie van leuke ijsjes je zeker bevallen. Bekijk onze 3 favoriete recepten en laat je culinaire vaardigheden de vrije loop!

Het magische eenhoornijs recept

Om dit ijsrecept te maken, heb je de volgende 4 ingrediënten nodig :

 • 2 kopjes vanille-ijs;
 • Pastel voedselkleurstof (roze, blauw, paars);
 • Eetbare glitter;
 • gekleurde hagelslag.

Begin met je ijs in drie gelijke delen te verdelen. Voeg vervolgens aan elke portie een paar druppels voedselkleurstof toe om de pastelkleuren van je keuze te krijgen. Zorg ervoor dat je elke portie voorzichtig mengt om een egaal visueel resultaat te bekomen.

Wissel laagjes gekleurd ijs af in ijscoupes. Bestrooi met eetbare glitter en hagelslag. Klaar! Je hoeft je prachtige feeënkopjes alleen nog maar minstens twee uur in de vriezer te zetten voordat je ervan geniet.

Het recept voor bubbelgomijs

Om bubble-gum ijs te maken, verzamel je de volgende ingrediënten:

 • 2 kopjes vanille-ijs;
 • 1/4 kopje kauwgomsiroop;
 • blauwe voedselkleurstof;
 • belgom snoepjes.

Meng in een kom het vanille-ijs en de kauwgomsiroop tot een gladde massa. Voeg een paar druppels blauwe voedselkleurstof toe om de kleur van het ijs te intensiveren. Hak vervolgens de kauwgomsnoepjes grof en voeg ze toe aan het ijsmengsel.

Giet het mengsel ten slotte in ijsvormpjes of kleine bakjes en vries ze enkele uren in. Controleer of je ijs is gestold en geniet er met mate van!

Het recept voor koekjes- en roomijs

Wil je de smaakpapillen van je kinderen verleiden? Reken dan op de romigheid en zoetheid van het koekjes- en slagroomijs. Om dit recept te maken, heb je nodig :

 • 2 kopjes vanille-ijs;
 • 1/2 kop koekkruimels;
 • 1/4 kop chocolade chips;
 • 1/2 kop slagroom.

Meng eerst de verkruimelde koekjes, chocoladeschilfers en het vanille-ijs in een grote kom. Verdeel het mengsel vervolgens in ijslollyvormpjes of kleine kopjes. Steek een houten stokje in het midden van elk bakje, en zet je vormpjes een paar uur in de vriezeAls je klaar bent om te serveren, zorg dan dat het ijs is uitgehard. Draai ze voorzichtig uit en top ze af met slagroom. Je kunt ze ook bestrooien met extra koekkruimels voor een knapperige toets. Geniet samen met uw gezin van deze heerlijke ijsjes en geniet van elke hap!

Tijd besteed aan koken met je kinderen is kostbaar. Door deze leuke ijsjesrecepten te maken, help je hen hun kookvaardigheden te ontwikkelen terwijl ze plezier hebben. Magic Unicorn, Bubble Gum en Cookies & Cream ijsjes zijn perfect voor hun veeleisende smaakpapillen. Dankzij deze fantastische recepten kunt u onvergetelijke momenten van medeplichtigheid en plezier met uw gezin delen!