Spellen / Speelgoed

Star Clicker: aanvallende aliens

StarClicker

Star Clicker is een coöperatief spel waarin een team van jonge piloten de 8 vijandelijke stoorzenders moeten vinden en vernietigen die in een baan rond de planeet C-64 draaien, terwijl ze de eindeloze zwermen Creepers moeten afweren die je beschermende schild proberen te vernietigen...

Nu je ouders weg zijn, sluipen de vijandelijke Creepers op je af in de veronderstelling dat je weerloos bent. Ze plaatsen 8 stoorzenders rond je planeet C-64 om de communicatie te blokkeren en de beroemde zelfverdedigingsmodus te neutraliseren... Jouw missie? Vind en vernietig deze 8 stoorzenders, zodat de zelfverdedigingsmodus een puinhoop kan maken van de overgebleven indringers.

 

SC-opened

 

De uitdaging? Je weg vinden in het controlepaneel van je schip. Je klimt in de schepen en daar ga je... Het is tenslotte niet zo moeilijk om een schip te besturen, je hebt het je ouders zo vaak zien doen, je hoeft alleen maar op een paar knoppen te drukken... Ja, maar welke? De knoppen zijn 3 aan 3 gegroepeerd en de aanwijzingen van je ouders zijn niet zo duidelijk als je had gehoopt. Je moet ze willekeurig indrukken... Beweeg je het schip in de juiste richting? Of vuur je een raket af op een teamgenoot?

"Oeps, mijn raket ging recht op je schip af..."

Je moet goed coördineren en verstandig op de knoppen drukken, en berekende risico's nemen om de schade te beperken. En natuurlijk moet je de effecten van elk onthouden... tot er een schok komt en alles weer door elkaar gooit...

 

SC-vaisseau-mere-avec

 

En dit alles natuurlijk om te voorkomen dat de Creepers, die vervelende buitenaardse wezens, de schilden van je planeet vernietigen. Dus het is een race! Zal het je lukken om de vijandelijke stoorzenders uit te schakelen voor ze je kleine planeet binnenvallen?

Het spelmateriaal is echt netjes! Vooral de individuele dashboards. Dankzij een ingenieus systeem van eenvoud kunt u met een eenvoudige druk op de knop draaien en het effect ervan ontdekken. Nog een keer drukken is alles wat nodig is om de knop te verbergen als de truc is uitgevoerd. Allemaal prachtig geïllustreerd!

 

illus_perso_vert
illus_perso_jaune

 

Het spel bevat 4 verschillende modi: Inwijding, De kracht van vriendschap, De wet van Murphy en Vernietig ze allemaal, waarmee je de moeilijkheidsgraad kunt verhogen, maar ook de overwinningsvoorwaarden kunt variëren...

 

 

Star Clicker is een geweldig spel om met je familie te spelen! Het bevat een aantal van de ingrediënten die het tot een goed spel maken: samenwerking, geheugen, strategie met een programmeerachtergrond en een beetje chaos.

 

We vonden

  • Coördinatie tussen spelers
  • De hoge kwaliteit van het materiaal
  • De vindingrijkheid van dashboards
  • Veel kleine verwijzingen voor volwassenen

 

We vonden minder 

  •  Het gebrek aan leesbaarheid van het bord

 

StarClicker_3DFrontLeft

 

Datasheet

 

Leeftijd: 8 jaar

Duur: 40 minuten

Aantal spelers: 2 tot 4

 Auteur: Christophe Raimbault

 Illustraties: GYOM

 Uitgever : Ludonaute

Foto's/afbeeldingen (c) Ludonaute