Familie uitjes

Alles wat je moet weten over de hamburger

Burger

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Hamburger blikt Spring in't Veld terug op de gekke geschiedenis van dit gerecht, dat helemaal in is bij onze kleine kinderen. Om uw eetlust op te wekken, delen we met u de beste adressen in de hoofdstad, waar u kunt genieten van de lekkerste hamburgers van Brussel.

Een terugblik op het succesverhaal van de hamburger

De cruciale vraag: wie is verantwoordelijk voor het hamburgerfenomeen? De hamburger vindt zijn oorsprong in Duitsland, aangezien zijn naam afkomstig is van de stad Hamburg. Het was in deze grote havenstad in Noord-Duitsland, toen Duitsers aan boord gingen van de Hapag-lijnschepen van Hamburg naar New York, dat de beroemde hamburger werd geboren. De Hamburgers exporteerden de hamburger over de Atlantische Oceaan. De hamburger ontstond in de Verenigde Staten in de jaren 1870, in Pennsylvania. Het bestaat uit licht gezouten, soms gerookt, gehakt gemengd met uien en kruiden, geserveerd tussen twee sneetjes brood en met Chips. Na verloop van tijd verbeterde het recept. De hamburger is nu gekruid met tomatensaus, gesmolten kaas en augurk schijfjes. Vandaag worden 8,7 miljard hamburgers door Amerikanen geconsumeerd. Elke seconde, eten Amerikanen 276 hamburgers!

Hamburgers: verleidelijke recepten!

Het legendarische broodje, eenvoudig en goedkoop, wordt de ster van vele restaurants in de hele wereld, en de recepten worden steeds verfijnder. Op het menu staan verschillende soorten burgers, vergezeld van Cheddar, Bleu of Reblochon kaas; gekonfijte uien, truffels, kreeft of zelfs foie gras. Om indruk te maken op uw kinderen, heeft Spring in't Veld het meest ongewone hamburger receptenboek gevonden: "Fat & Furious Burger" uitgegeven door Michel Lafon! De auteurs, Thomas en Quentin, zijn de uitdaging aangegaan om 60 verbazingwekkende recepten te bedenken met achtereenvolgens knapperige, sappige of druipende lagen. Elk recept is even "heftig" als het volgende!

De beste hamburgertenten in de hoofdstad

De hamburger is zeker het favoriete gerecht van onze kinderen. Wat dacht je ervan om ze mee te nemen naar een van de beste in de hoofdstad? Ga naar Ellis Gourmet Burger (Flageyplein 13, 1050 Brussel). Met vestigingen in Brussel, Brugge, Luik, Antwerpen en Knokke, biedt deze keten een zeer verleidelijk menu! Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de keuze van de chef en ook vegetariërs komen aan hun trekken met vleesloze en zelfs 100% veganistische recepten. Na een skateboardsessie op de Place Louis Morichar, raadt Spring in't Veld een gastronomische pauze aan bij Fernand Obb Delicatessen (rue de Tamines 27, 1060 Saint-Gilles). Uw kinderen zullen dol zijn op de Flandrian Cheeseburger met augurken, uien, mosterd en ketchup of de Obb burger met varkens-/kalfsgehakt, Tierenteyn pickles en escarole. Alle hamburgers worden geserveerd met hun beroemde wafel, gemaakt met 100% Belgische aardappelen, de vorm van een wafel, de smaak van een chip - een wafelvormige Chip! Een ander adres dat u niet mag missen is Manhattn's burgers (Louizalaan 164, 1050 Brussel en Henri Mausstraat 39, 1000 Brussel). Rockfeller, Empire, Flatiron, Harlem, Brooklyn... Zoveel lekkere hamburgers om met je gezin van te genieten.

Eet smakelijk!