Bioskoop

Le Père Noël est une ordure (bijna toch)

adobestock_315006835

De negatieve "a priori's" geven enkel des te meer smaak aan deze sympathieke kerstlekkernij. Eerst en vooral dankzij het originele verhaal: een kleine jongen, gaat tijdens Kerstnacht, het knechtje worden van een dief, verkleed in Kerstman. Samen gaan ze op zoek naar "goud", de brandstof die dient om de magische slee van de Kerstman te kunnen doen vliegen.

Le Père Noël is een generatieoverstijgende sympathieke film, en vervalt niet in het melige van het genre, mede dankzij de smaakvolle dialogen en goedgeplaatste humor. Zelfs als de evolutie van de personages overdreven versierd wordt met tierlantijntjes, het duo dat Tahar Rahim (Le Prophète), geweldig in zijn rol van krapuul met een groot hart, en de kleine Victor Cabal vormen werkt uitzonderlijk goed en brengt eerlijke emotie aan het hele project. Natuurlijk, gezien het een familiefilm is, is de moraal niet ver af, maar de film verbluft dankzij zijn efficiëntie en offset humor.

In deze onuitputtelijke winter voor de Franse komdie komt dit heel dicht in de buurt van een Kerstmirakel. Men moest er gewoonweg in geloven!

Release datum:  10/12/2014
Leeftijd:  8 - 12
Genre:  Komedie
Directeur:  Alexandre Coffre
Duur:  80