Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Zo smullen je kindjes wél van hun ontbijt

Gepubliceerd op 2/02/2015 Gepost door FB

Iedereen weet zo ondertussen al wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Door een gezond ontbijt krijgt je kind alle nodige voedingsstoffen binnen om de dag goed door te komen. Een ontbijt zorgt er ook voor dat je kind zich beter kan concentreren en minder trek heeft in tussendoortjes. Hoog tijd dus om voor een gezond, lekker én creatief ontbijt te zorgen! Wij helpen je alvast op weg met een aantal tips!

1) Yoghurt

Er hoeft niet altijd brood met beleg op tafel te komen. Ter afwisseling kan je je kind ook eens yoghurt met suikervrije muesli geven. Maak er een echt feestje van door verschillende soorten fruit te combineren. Dit ontbijt is makkelijk, snel en gezond!

2) Pannenkoeken

Maak eens pannenkoekjes als ontbijt, de gezonde variant wel te verstaan. Er is een hele waaier aan keuzemogelijkheden: zo kan je onder andere kiezen voor banaan-havermout pannenkoeken, boekweitpannenkoeken of amandel-kaneel pannenkoekjes. Geef je kind vervolgens ook wat inspraak en laat het zelf keuzes maken over de “versiering”. 

(© http://www.beauty.nl)

3) Smoothies

Bereid eens een smoothie tijdens het ontbijt. Lekker makkelijk en snel te maken. Doe wat yoghurt in de blender en experimenteer met verschillende soorten fruit! Ook handig om je kindjes mee te geven naar school trouwens. 

(© http://www.ilovegroenesmoothies.nl)

4) Extra

Ontbijten wordt nóg leuker wanneer je met het hele gezin kan ontbijten en dus je tijd neemt. Zorg er ook voor dat je ontbijttafel leuk aangekleed is, denk hierbij aan een fleurig tafelkleed, mooie borden,… Hierdoor zullen je kinderen zeker wel uitkijken naar deze maaltijd!

Of doe zoals Anne Widya: de vrouw uit Hong Kong staat elke ochtend 45 minuten vroeger op om echte kunstwerkjes te knutselen op de borden van haar kroost. Haar inspiratie haalt ze uit foto’s uit de krant, magazines en zélfs speelgoed. Kijk even mee naar enkele van haar werkjes. 

(© Het Nieuwsblad)

Andere artikels 

Brooddoos vol lekkers

Leren, spelen, turnen, zwemmen ? om de schooldag door te komen hebben kinderen heel wat energie nodig. Met een goed gevulde brooddoos kunnen ze er ook na de middagpauze weer tegenaan!

Lees meer
groentjes

Mmmmm, groentjes!

De meeste kinderen eten niet graag groenten. Met deze tips zorg je ervoor dat je koters elke dag vlot hun portie vezels en vitamientjes naar binnen spelen.

Lees meer
Lees ook