Voor veganisten, heeft Spring in 't Veld haar favoriete recepten geselecteerd! Geen kipnuggets meer! Wij zeggen ja tegen tofu. We zijn dol op tomatenlasagne en als tussendoortje houden we van chocolademuffins. Lekker.
Tofu Nuggets
Ingrediënten :
- 400 g tofu
- 65 g tarwebloem
- 2 el sojasaus
- 1 snufje peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snuifje zout
- Ongezoete cornflakes
- 50 cl zonnebloemolie om te bakken
Voorbereiding:
Laten we beginnen met het paneren door in een kom te mengen: bloem, sojasaus, peper, zout, paprikapoeder en water tot een gladde en dikke pasta. Zet het mengsel opzij. Snijd de tofu in staafjes van de gewenste breedte. Bestuif ze lichtjes met bloem. Maak de cornflakes grof door ze in een diepvrieszakje te pletten. Giet ze in een diepe schaal. Doop elk stuk tofu in het paneermeel en vervolgens in de cornflakes. Bak ze ten slotte in een pan met +/- 3 cm olie aan elke kant goudbruin. Leg ze ten slotte op absorberend papier voor het opdienen.
Chocolade chip muffins
Ingrediënten :
- 70 g biologische amandelpuree
- 150g witte suiker
- 300g plantaardige melk
- 250g bloem
- Gist
- 100 g amandelpoeder
- 1 reep biologische chocolade
Voorbereiding:
Giet de amandelpuree, suiker en plantaardige melk in een kom en meng. Voeg de bloem, 2 theelepels gist en een snufje zout toe en meng. Strooi het amandelpoeder over het mengsel. Snijd klein chocoladeschaafsel en doe het in de kom. Meng alles door elkaar. Doe het mengsel in muffinvormpjes tot halverwege elk vakje.
Bak in de oven op 180° gedurende 20 minuten.
Tomatenlasagne
Ingrediënten :
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 flessen tomatenpuree
- 500 g tomatenblokjes
- Provençaalse kruiden
- 400 g tofu met tomatensmaak
- 500g veganistische lasagnevellen (zonder melk of boter)
- 200 ml sojaroom
Voorbereiding:
Fruit in een koekenpan de in kleine stukjes gesneden uien en knoflook. Doe de uien en knoflook in een grote slakom met de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden. Meng en voeg de verkruimelde tofu toe. Zodra de bereiding klaar is, giet u de saus met tussenpozen in een schaal tot de schaal vol is. Bak gedurende 30 minuten op 180°C.
Geniet ervan en vergeet niet uw recepten met ons te delen ;-)