Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Ouisticlic : op weg naar een foto safari

Gepubliceerd op 29/06/2021 Gepost door Jess
Ouisticlic

"Houd je ogen open en camera's bij de hand! Hier gaan we voor een eenvoudig observatiespel voor het hele gezin, in het favoriete universum van de kinderen!"


Als u op zoek bent naar een spelletje voor in uw bagage tijdens de zomervakantie, waarom haalt u dan niet Ouisticlic in huis? Het is zeker een goede keuze!


Het spel wordt geleverd in een klein doosje dat open gaat als een boek, u loopt zelfs niet het risico het deksel te verliezen, daar het doosje uit één stuk is. Bovendien is er niet te veel materiaal: ronde kaarten die de dieren voorstellen gezien door de lens van een camera, en twee dobbelstenen waarop dezelfde dieren staan afgebeeld: giraffe, kangoeroe, krokodil, panda, ijsbeer, panter, flamingo, walvis, olifant en papegaai.


Het principe van het spel is eenvoudig: als een speler aan de beurt is, gooit hij de twee dobbelstenen zo dat alle spelers ze kunnen zien. Nu is het een kwestie van snelheid en observatie. Alle spelers moeten proberen de dieren die op de dobbelstenen staan tussen de kaarten op tafel te vinden en zo snel mogelijk met hun hand een van deze dieren te verstoppen. Het is leuk, snel en dynamisch!

Maar, natuurlijk zijn er kleine wendingen! Naarmate het spel vordert, zal het mogelijk zijn kaarten van andere spelers te stelen, door hun kaarten te pakken in plaats van de kaarten die voor iedereen beschikbaar zijn. Een beetje pit en confrontatie, die niet mag ontaarden in gekibbel. Maar geen paniek, het zal ook mogelijk zijn voor alle spelers om hun kaarten permanent veilig te stellen tegen diefstal.


Ousticlic is een leuk spel waarin je, om te winnen, de hele tijd oplettend moet zijn, je wacht niet op je beurt om te spelen. En natuurlijk, moet je snel zijn en een groot gevoel voor observatie hebben.


Een extra ideetje voor de feestdagen? Profiteer van de treinreis naar een wildpark om te spelen en de dieren te (her)ontdekken die uw kleintjes zullen meemaken! Het werkt ook de dag ervoor thuis, of op weg naar huis.

We houden van

  • Compact formaat
  • Geweldige illustraties
  • Dynamisch spel
  • We spelen de hele tijd
  • (Her)ontdekking van exotische dieren

We houden van minder

  • Geplet thema
  • We kunnen de anderen ergeren

Technische gegevens

Leeftijd : 5 jaar

Duur : 15 min

Aantal spelers: 3 tot 6

Auteur: Martin Nedergaard Andersen

Illustraties : Karina Lemesheva

Uitgever: Gigamic

 

Foto's/afbeeldingen (c) Gigamic

 

Andere artikels In de rubriek Spellen / speelgoed

Le Clan Arc-en-ciel

De Rainbow Clan. Heb je een kompas in je oog?

Met wat geluk met de dobbelstenen en een goede inschatting van de afstand, zullen de spelers fonkelende wolkenkristallen vinden aan het andere eind van de regenboog. Het doel van het spel is om genoeg blauwe kristallen te verzamelen om ze om te zetten in gouden. Maar welke regenboog leidt naar de grootste schat? De eerste die drie gouden wolkenkristallen bemachtigt, is de winnaar van deze glinsterende collectie.

Lees meer
Marie Magique

Marie Magique. Past het?

Simsalapouf?! Marie is stomverbaasd als ze haar kleren in een boog uit de kleerkast ziet vliegen en in wanorde op de grond ziet belanden. "Ik denk dat er iets mis is gegaan..." mompelt ze. Marie wilde zich net aankleden, maar ze betoverde per ongeluk een deel van haar kleren. Mary heeft je hulp nodig om al haar betoverde kleren terug te vinden.

Lees meer