Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Op weg voor uw vakantie: onze tips voor een veilige reis met de auto

Gepubliceerd op 16/07/2021 Gepost door

Klaar om op vakantie te gaan? Dit jaar, heb je gekozen om de auto te nemen om op je bestemming te komen? Om uw reis zo goed mogelijk voor te bereiden en te voorkomen dat de reis een beproeving wordt, geeft Spring in't Veld u zijn beste adviezen.

Een veilige reis

Voordat u vertrekt, is het van essentieel belang om uw auto te laten controleren. Een onderhouden auto is een veilige reis. Ga enkele dagen voor uw vertrek naar uw garage en controleer, als u onlangs een technische controle hebt ondergaan, zelf de bandenspanning, de olie, de ruitensproeiervloeistof en de koelvloeistof. Het is ook belangrijk dat u uw remsysteem ten minste om de 10.000 km controleert.

Vertrek op het juiste moment

Om de eindeloze verkeersopstoppingen te vermijden, vermijd de dagen van de kruispunten. Om de beste dag te kiezen, kunt u het beste de verkeersaanwijzingen op de snelweg raadplegen. Dit zal u vertellen welke dagen "groen" zijn om zonder files te rijden. U moet zich er ook van bewust zijn dat bepaalde tijdstippen van de dag slaperigheid in de hand werken. Het wordt sterk afgeraden om 's nachts tussen 2 en 5 uur en 's middags tussen 13 en 16 uur te rijden. Als u op het juiste moment vertrekt, zult u serener onderweg zijn en u minder vermoeid voelen. Vergeet niet dat je om de twee uur een pauze moet nemen.

Hou je kinderen bezig onderweg

Ben je het zat met "wanneer komen we?" Vinden uw kinderen de tijd lang en verveeld op autoritten?  Hier is onze kleine lijst van spelletjes:

  • Het autospel: elke speler kiest een kleur of een merk van auto. De speler die de meeste auto's van zijn of haar kleur of merk op de reis heeft, wint.
  • Noch ja, noch nee: een geweldige klassieker die erg leuk is voor kinderen. Geen "ja" of "nee" zeggen is moeilijker dan je denkt. En pas op, Le Petit Moutard weigert "ja" te zeggen!
  • Wie is het? Eén speler denkt aan een persoon (voor de verandering mag je ook aan een voorwerp of een dier denken) en moet de anderen laten raden door ja of nee vragen te beantwoorden. Is het een meisje? Is het een familielid? Is het een kind? Is het een kind? etc. Hoe meer vragen de spelers stellen, hoe meer het profiel naar voren komt. Wie het vindt, wint!
  • Blinde test: maak een afspeellijst voor het hele gezin. Maak teams of ga solo. Speel de muziek en de eerste die de titel van de muziek vindt, wint het punt. Een extra punt kan worden toegekend als de winnaar ook de uitvoerder vindt.
  • Het autoplaatjesspel: de speler die het snelst een woord vindt voor elke letter op het autoplaatje voor je, wint het punt.

Spring in't veld wenst u een prettige vakantie. Wees voorzichtig op de weg. Vergeet niet te pauzeren en neem voldoende snacks mee.

Andere artikels In de rubriek Vakantie / Reizen

Dit jaar, vertrekken we in een busje met onze kinderen

De laatste jaren zijn busjesvakanties erg populair geworden. En dat is niet voor niets, want reizen met een vrijetijdsvoertuig is een perfecte gelegenheid om met uw gezin nieuwe horizonten te verkennen. Alle tips van de Petit Moutard voor een geslaagd verblijf.

Lees meer

Auto-Rescue®, het anti-verdrinkings zwemprogramma

Als het weer warmer wordt, kunnen kinderen niet wachten om te gaan zwemmen! Of het nu in een zwembad is of in zee, verdrinking kan snel gebeuren. Daarom is het van essentieel belang uw peuter overlevingsreflexen aan te leren met behulp van de "Auto-Rescue®"-methode, wat betekent "leren om jezelf te redden".

Lees meer